"Toplu Taşımaya Destek İçin Zarar Öngörülebilir"

"Toplu Taşımaya Destek İçin Zarar Öngörülebilir"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş: - "Yerine göre bir kişi için bile otobüs kaldırılması gerek. Bunun adı hizmettir. EGO zarar da edebilir. Bütün dünyada toplu taşımaya destek olmak için zarar öngörülebilir"

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Yerine göre bir kişi için bile otobüs kaldırılması gerek. Bunun adı hizmettir. EGO zarar da edebilir. Bütün dünyada toplu taşımaya destek olmak için zarar öngörülebilir." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Yavaş, göreve başlaması dolayısıyla ziyarette bulunan Anafartalar ve Ulus İş Hanı Çarşı esnafı, Sincan Yenikent Galericiler Sitesi esnafı ile Tüm Anadolu Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı İlhan Koyuncu ve beraberindekilerle görüştü.

Görüşmelerde esnafın önerilerini dinleyen Yavaş, yeni dönemde tüm önerileri dikkate alarak projeler hazırlayacaklarını belirtti. Akıllı Ulaşım Sistemi’nin Ankara'ya kazandırılması için çalışmalara başlandığını belirten Yavaş, Ankaralıların cep telefonlarına yükleyecekleri bir uygulama sayesinde toplu taşıma araçlarının yolcu taşımadan sefer yapmayacağını ancak tek bir yolcu bile olsa aracın o yolcu için geleceğini anlattı.

Yavaş, "Yerine göre bir kişi için bile otobüs kaldırılması gerek. Bunun adı hizmettir. EGO zarar da edebilir. Bütün dünyada toplu taşımaya destek olmak için zarar öngörülebilir. Diğer taraftan şehre çok araç gelmemesi, bu araçlardan çıkan egzoz gazı salımı ve akaryakıt tüketiminin azalması, ayrıca trafiğin tıkanmaması şehirlerin karına olabiliyor." ifadelerini kullandı.

İlçeler ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki koordinasyonun sağlanması, hizmetlerin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesi için çalışmalara hız verdiklerini ve her ilçeye bir koordinatör atanacağını ifade eden Yavaş, koordinatörlerin görev tanımlarının yapılması için talimat verdiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.