Toprak bilimciler İstanbul'da buluşacak

Toprak bilimciler İstanbul'da buluşacak
Toprağın sürdürülebilirliği için yapılması gerekenler, 17-22 Temmuz'da düzenlenecek "Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi"nde tartışılacak

İSTANBUL (AA) - Dünyanın önde gelen toprak bilimcileri, toprağın sürdürülebilirliği için yapılması gerekenleri, 17-22 Temmuz'da düzenlenecek "Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi"nde ele alacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı himayesinde, Avrupa Toprak Bilimi Toplulukları Konfederasyonu Türkiye Toprak Bilimi Derneği tarafından dört yılda bir farklı bir Avrupa ülkesinde düzenlenen Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi (Eurosoil), ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Toprak üzerine çalışan araştırmacılar, iklim bilimciler, mühendisler ve sağlık bilimcileri buluşturacak kongrede, iklim değişiminin toprağa etkisi, çölleşme, erozyona karşı yapılması gerekenler, geri dönüşüm politikaları, doğru enerji kaynakları ve karbon yönetimi gibi toprağın sürdürülebilirliğine dair konular irdelenecek.

Kongre’de Küresel Toprak Paydaşlığı (Global Soil Partnership) Çalışma Grup toplantısı ve bölgesel uygulama eylem planı çalışmaları da yürütülecek.

Daha önce İngiltere, Almanya, Avusturya ve İtalya’da düzenlenen Avrupa Toprak Bilimleri Kongresi, toprak biliminin Avrupa’daki en önemli etkinliği olma özelliği taşıyor.

Avrupa Toprak Bilimi Toplulukları Konfederasyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mermut’un başkanlığında gerçekleşecek kongrede, "Genç Toprak Bilimciler Forumu" da düzenlenecek. Genç toprak bilimciler, hazırlayacakları bildiriyle dünyanın geleceği için önerilerini sunacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.