Torku Konyasporlu taraftarlara "Antalyaspor yasağı"

Torku Konyasporlu taraftarlara "Antalyaspor yasağı"
Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu, Antalyaspor - Torku Konyaspor maçına konuk ekibin taraftarlarının alınmamasını kararlaştırdı

ANTALYA (AA) - Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu, Antalyaspor - Torku Konyaspor maçına konuk ekibin taraftarlarının alınmamasını kararlaştırdı.

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Spor Toto Süper Lig'de 1 Mayıs Pazar günü oynanacak Antalyaspor- Torku Konyaspor karşılaşması için yapılan ve Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu başkanlığındaki toplantıda Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği rapor değerlendirildi.

Raporda karşılaşmanın oynanacağı 1 Mayıs'da kentte farklı etkinliklerinin de olacağı, çevik kuvvet şube müdürlüğününe bağlı 230 polisin 115'inin geçici görevle Güneydoğu illerinde bulunduğu dikkati çekildi.

Raporda, 1 Mayıs etkinliklerinin tüm illerde kutlanacağı için diğer illerden takviye alınamayacağına dikkat çekildi.

Her iki takım taraftarları arasında geçmiş yıllardan devam eden olumsuz rekabetin bulunduğuna vurgu yapılan raporda, şunlar kaydedildi:

"Değişik tarihlerde takım ve taraftar otobüsleri taşlandı. Ligin ilk yarısında Konya'da oynanan mücadelede Konya İl Spor Güvenlik Kurulu kararı ile Antalyaspor taraftarları sahaya alınmamıştı. Antalyaspor taraftarı bu karar tepki göstermiştir. Antalyaspor tribün liderleri ile yapılan görüşmelerde Konyaspor taraftarının maça gelmesi durumunda istenilmeyen olayların olabileceği belirtilmiştir. Konya'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında da Antalya'dan giden bin kadar taraftarın büyük kısmının maça ikinci yarı girebilmesi nedeniyle yaşanan olaylarda 7 Antalyaspor taraftarı hakkında işlem yapılmıştır."

Raporu inceleyen il spor güvenlik kurulu, karşılaşmaya Torku Konyaspor taraftarlarının alınmaması kararını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.