Torku Konyaspor'un deplasmanda 3 puan hasreti devam ediyor

Torku Konyaspor'un deplasmanda 3 puan hasreti devam ediyor
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Torku Konyaspor, 7 maçtır deplasmanda 3 puana hasret kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Torku Konyaspor, geçen sezon 4, bu sezon da 3 maç olmak üzere 7 maçtır deplasmanda 3 puan kazanamadı.

Süper Lig'e geçen yıl çıkan ve ligde kalmayı başaran Torku Konyaspor, bu sezon "UEFA" hedefiyle lige başladı. Geçen seneki kadrosundan yıldız oyuncuları bünyesinde tutan yeşil-beyazlılar, önemli oyuncuları da takıma kazandırdı.

Alexander Hleb, Ciprian Marica ve Gabriel Torje gibi "yıldız" futbolcularla iç sahada 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Stadyumu'nda taraftarın önüne çıkan Konya ekibi, sahasında bu sezon oynadığı maçlarda yenilmedi. Torku Konyaspor, kendi evinde gösterdiği başarıyı ise deplasmanlara yansıtamadı. 

Süper Lig'de deplasmanda en son galibiyetini geçen sezonun 26. haftasında Bursaspor karşısında elde eden yeşil-beyazlılar, bu maçın ardından oynadığı 7 karşılaşmada 3 puana ulaşamadı. Torku Konyaspor, deplasmanda 4 beraberlik, 3 yenilgiyle 4 puan elde etti.

 Son yaptığı Fenerbahçe maçına bu şansızlığı sona erdirme adına çıkan Torku Konyaspor, 2-1 yenilginin ardından 3 puan hedefini bir sonraki deplasman olan Kasımpaşa maçına bıraktı. 

- "Hedefimize ulaşacağız"

Torku Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün maçlara galibiyet parolasıyla çıktıklarını söyledi.

Takımın, her maçta oyun anlamında üstüne yeni şeyler koyarak yoluna devam ettiğini dile getiren Baydar, son 4 sezonun en iyi lig başlangıcını yaptıklarını kaydetti.

Çok iyi mücadele ettiklerini, sahada futbolun gerektirdiği her şeyi yaptıklarını anlatan Baydar, "Ancak bir türlü deplasmanda istediğimiz 3 puanı elde edemiyoruz. Takımımız çalışmaya devam ediyor. Her maça talibiz. İçeride, dışarıda fark etmez. Hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda her şeyi yapacağız" dedi.

Baydar, milli maç arasının ardından İstanbul Başakşehir ile sahalarında karşılaşacaklarını belirterek, daha sonra Kasımpaşa deplasmanına gideceklerini söyledi. Baydar, "Her iki maçta da hedefimiz 3 puan. İnşallah hedefimize ulaşacağız" diye konuştu.

Torku Konyaspor'un geçen sezonun son 4 ile bu sezonun ilk 3 deplasmanında yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

 28  ANTALYASPOR AŞ 1-1 TORKU KONYASPOR
30 ÇAYKUR RİZESPOR AŞ 3-1 TORKU KONYASPOR
32 KARDEMİR KARABÜKSPOR 2-2 TORKU KONYASPOR
34 ESKİŞEHİRSPOR 1-1 TORKU KONYASPOR
1 ESKİŞEHİRSPOR 2-1 TORKU KONYASPOR
3 SİVASSPOR 0-0 TORKU KONYASPOR
5 FENERBAHÇE  2-1 TORKU KONYASPOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.