Toroslardan 5 ayda 13 milyon metreküp su geldi

Toroslardan 5 ayda 13 milyon metreküp su geldi
2 Haziran 2018 tarihinde açılışı yapılan Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisinin, Toroslardan musluklara ulaştığını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Toroslardan 5 ayda 13 milyon metreküp su geldiğini açıkladı

DSİ, Konya’ya yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir” dedi.

dsi-(3).jpg

MAVİ TÜNEL’DEN KONYA’YA 5 AYDA 13 MİLYON METREKÜP İÇMESUYU’

2 Haziran 2018 tarihinde açılışı yapılan Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisinin, Toroslardan musluklara ulaştığını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Günde 366 bin 850 metreküp hamsuyu arıtma kapasitesine sahip olan Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisinin açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Şehre kademeli olarak su vermeye başlayan tesisin açılışından bugüne yaklaşık 13 milyon metreküp su arıtıldı ve Konya musluklarından aktı” dedi.

dsi-(4).jpg

İÇMESUYU ARTITMA TESİSİ KOSKİ’YE DEVREDİLDİ

Mavi Tünel İçmesuyu Arıtma Tesisinin 17 Ekim 2018 tarihinden itibaren  “Devir Teslim Protokolü” imzalanarak KOSKİ Genel Müdürlüğüne devredildiğini de ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Konya Ovaları Projesi (KOP) kapsamında DSİ tarafından inşa edilen Bağbaşı Barajında depolanan sular, 17 km uzunluğundaki Mavi Tünelden geçerek Konya Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne ulaşıyor. KOP kapsamında biten ve devam eden birçok projemiz var. Konya’nın sulama, içme-kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının karşılanması için büyük projelere imza atıyoruz. Konya’nın uzun yıllar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisi de bunlardan biri. Torosların pınarlarından çıkan memba suyunu Konya musluklarına ulaştıran Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisini KOSKİ Genel Müdürlüğüne devretmiş bulunuyoruz. Konya’ya ilimize hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.