Toru: Dünyada Adına Türbe Yapılan Başka Bir Aşçı Yoktur

Toru: Dünyada Adına Türbe Yapılan Başka Bir Aşçı Yoktur
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru 26-27-28 Eylül tarihinde düzenlenecek olan Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toru, “ Dünyada adına türbe yapılan başka bir aşçı yoktur. Ecdadımızın yemek kültürüne nasıl bir değer kattığını gösterir” dedi.

 Meram Belediyesi ve Türes işbirliğinde ateşbaz veli aşçı dede mutfak kültürü günleri 26-27-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ateşbaz-ı Veli Adına Etkinlik Yapmak Önemlidir

Programda konuşan başkan Toru, “Şehrimiz Konya birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kadim medeniyetlerin izlerini, bu şehirde sürmeniz, her zaman mümkündür. Aynı zamanda eski bir başkenttir ve Konya halkı bu onuru yüzyıllardır üzerinde taşımaktadır. Bu bağlamda şehrimizde yaşamış sufilerden Ateşbaz-ı Veli adına etkinlik yapmak, dünyada ilk aşçı türbesinin şehrimizde olması nedeniyle daha bir önem kazanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Meram Çok Şey Kazanacaktır

Toru öncelikli olarak kendi insanımıza, dünün ihtişamını bile ne kadar mütevazılıkla ve zarafetle yaşandığını göstermektir diyerek şunları söyledi: “ Mevlevi kültürünün zengin açılımları, geniş halk kitleleri tarafından ilgiyle takip edilecektir, bunun yanı sıra dünya mutfağına Selçuklu yemeklerini tanıtarak şeflerin de dikkatini çekmek istiyoruz. Elbette ki Meram bundan çok şey kazanacaktır. Dünyada tek olan aşçı türbesinin ilçemiz sınırları içinde olması, Meram’ın zaten var olan haklı şöhretine katkılar sağlayacaktır.”

Gastro Lezzet Şovları Gerçekleştirilecek

Selçuklu mutfağından bazı yemeklerin günümüze uyarlanmış şekliyle uygulamasını göreceğimizi sözlerine ekleyen Toru şöyle konuştu: “ Yemek kültürümüzü konu edinen “ Konya Türkülerinde Yemek Kültürü” isimli konser gerçekleştirilecek. Bu yıl ek olarak kardeş Türk Cumhuriyetlerinden Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan misafir edeceğimiz şefler, ülkelerindeki lezzetleri gerçekleştirecekleri gastro şovlarla tanıtırken, kurulacak olan “Türk Dünyası Lezzet” stantlarında halkımıza ikramlarda bulunacaktır.”

Haber: Ebrar Küçükakın

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.