Trabzonspor'un tepki gösterdiği eğitim semineri

Trabzonspor'un tepki gösterdiği eğitim semineri
Trabzon Barosu: - "Şehrimizde tatsız yeni olayların yaşanmaması adına seminerimizin başka katılımcılarla aynı yer ve saatte düzenlenmesine karar verilmiştir"

TRABZON (AA) - Trabzon Barosu, Türkiye Barolar Birliğinin Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey'in iştirakiyle kentte gerçekleştirmeyi planladığı seminerin, başka katılımcılarla düzenleneceğini bildirdi.

Trabzon Barosundan yapılan yazılı açıklamada, "CMK Uygulamaları-İstinaf" konulu meslek içi eğitim seminerine, Türkiye ve dünyanın yakından tanıdığı saygın hukukçuların katılacağının duyurulmasının ardından gün boyunca "kirli bir çalışma" yürütüldüğü iddia edildi.

Bunun hayretle izlendiği belirtilen açıklamada, eğitimin anayasal bir hak olduğu vurgulandı.

"Trabzon Barosu bu çalışmaları yaparken eğitimci olarak kimleri çağıracağı konusunda kimseden izin alacak değildir." ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trabzon Barosunun şike sürecinde daima Trabzonspor'umuzun yanında olduğu, hukuki sürece katkı yaptığı, birçok üyemizin karşılık beklemeksizin kulübümüze hizmet verdiği ve vermeye devam ettiği kamuoyunun malumudur. Diğer yandan Trabzon Barosu olarak hiçbir zaman şikeden beslenmediğimiz, şehrimizin imajını zedeleyenlere, geleceğini karartanlara da destek vermediğimiz bilinmektedir. Şike sürecinde yargıya müdahalede bulunan siyasetçilere, federasyon yetkililerine, şike kumpası soruşturmasına, mahkumiyetle sonuçlanan yargılama sürecinde görev yapan hakim ve savcıların görevden el çektirilmelerine çeşitli saiklerle tek söz edemeyenlerin, baromuza ve saygın konuklarına karşı çirkin bir algı operasyonu yürütüp 'şehrin hassasiyetleri' söylemiyle hedefe konulmaları kimsenin hakkı ve haddi değildir.

Ancak üzülerek ifade etmeliyiz ki bu şuursuz davranış ve hedef gösterilme nedeniyle şehrimizde tatsız yeni olayların yaşanmaması adına seminerimizin başka katılımcılarla aynı yer ve saatte düzenlenmesine karar verilmiştir."

Bu durumun, geçen hafta Trabzonspor-Fenerbahçe futbol müsabakasında yaşanan hadisenin bir tezahürü olduğu savunulan açıklamada, "Söz konusu maçta hakeme yönelik fiili müdahaleyle oluşturulan algı operasyonu ile misafirlerimize yönelik tutum aynı yanlış zihniyetten beslenmektedir. Trabzonspor'umuzun haklı davasındaki hak arayışına, hatta şehrimize zarar veren bu zihniyetin olumsuz etkilerinin görülmesi ve artık terk edilmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Trabzonspor Kulübünce, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey'in katılımlarıyla kentte düzenlenecek seminere tepki gösterilerek, "Söz konusu iki ismin 'yeniden yargılama yapılmalı' şeklinde verdiği mütalaa şike davasına gerekçe yapılmış ve bu durum Trabzonspor camiasında infiale yol açmıştır" açıklamasında bulunulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.