TRAFİK POLİSİNDEN ÇOCUKLARA KIRMIZI DÜDÜK

TRAFİK POLİSİNDEN ÇOCUKLARA KIRMIZI DÜDÜK
Trafik polisi bayramda artan kazalara dikkat çekmek ve önlemek amacıyla Anıt Meydanında araçları durdurarak araç içerisindeki çocuklara kırmızı düdük ve tişört hediye edip trafik kuralları konusunda uyarılarda bulundu.

Bu Bayram Ben De Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük

Trafik polisi “Bu Bayram Ben De Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” sloganıyla Kurban Bayramında tüm çocukları, araç kullanırken kural ihlali yapan anne ve babalarını uyarmaya davet etti.  Trafik Denetleme Konya Şube Müdürü Mustafa Eski araçları durdurarak trafik kuralları konusunda tavsiyelerde bulunup araç içerisindeki çocuklara kırmızı düdük hediye ederek “Bu bayram trafik polisi sizsiniz” dedi.

Çocuklar Ailelerini Trafik Kuralları Konusunda Uyaracaklar

Trafik Denetleme Konya Şube Müdürü Mustafa Eski, “ Bu Bayram Ben De Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük kampanyasını başlatıyoruz. Bu kampanya ile aileler üzerinde çocuklarımızın yaptırım etkisini kullanarak özellikle aşırı hız, emniyet kemeri ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı hususlarında kural ihlali yapan sürücü konumundaki anne ve babalar hedef alınmış olup, çocuklarımız arabanın içinde fahri müfettiş gibi şapka ve tişörtleriyle yolculuk edecekler. Bir kural ihlali gördüklerinde de kırmızı düdük çalarak anne ve babalarını uyaracaklardır” ifadelerini kullandı.

Bayram Tatili Boyunca Kazaları Önlemek İçin Çalışacağız

Şehir merkezleri ve halkın yoğun olacağı kurban satış ve kesim alanlarında trafik tedbirlerini arttıracaklarını söyleyen Eski, “ İlimizde karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek gece gündüz demeden çalışmalarımız bayram tatili boyunca devam edecektir” şeklinde konuştu.

Haber: Ebrar Küçükakın

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.