Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin:

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin:
"Bölgemize yaklaşık 8 milyon liralık hibe desteğiyle kaynak aktaracağız. Bu yıl ilan ettiğimiz 'Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' kapsamında bölgemizin hem turizm hem de tarımsal-hayvansal üretim altyapısının iyileştirilmesine yönelik projeler ö

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı tarafından (TRAKYAKA) 2018 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin önceliği turizm, tarımsal ve hayvansal üretim altyapısının iyileştirilmesine yönelik olan projelere bu yıl 8 milyon hibe desteği verilecek.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, mali kaynağın, bölgede faaliyet gösteren işletmeler, kurum ve kuruşlardan gelecek başarılı projelere hibe olarak aktarılmasının planlandığını belirtti.

- "Amacımız bölgenin yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek"

Şahin, 2018 Yılı Mali Destek Programları proje başvurularının sona erdiği aktararak, "Amacımız bölgenin yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek. Bu hedef doğrultusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da mali destek programlarına çıktık. İktisadi Kalkınma ve Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı başlıkları altında bölgemize yaklaşık 8 milyon liralık hibe desteği ile kaynak aktaracağız. Bu yıl ilan ettiğimiz 'Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' kapsamında bölgemizin hem turizm hem de tarımsal-hayvansal üretim altyapısının iyileştirilmesine yönelik projeler önceliklerimiz arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden 96 başvurunun yapıldığını ifade eden Şahin şunları kaydetti:

"3,5 milyon lira bütçeye sahip 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı' için ise 38 başvuru aldık. Bölgede mevcut üretimlerinde farklılaşmaya giderek katma değer oluşturan, bölgesel markalar ortaya çıkaran, üretimde işbirliklerini geliştiren, temiz üretime dönük projeler, temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. Projeler teknik inceleme sonrasında bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi tarafından değerlendirilecek. Haziran ayında da yönetim kurulu onayı ile birlikte nihai sonuçları açıklamayı planlıyoruz. Mali destek programlarımıza başvuru yapan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Şahin, Trakya Kalkınma Ajansının bölgenin yerel dinamiklerini canlandırmak için çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.