TRT'den "Kara Şubat Beyaz Direniş" belgeseli

TRT'den "Kara Şubat Beyaz Direniş" belgeseli
28 Şubat sürecinde yaşananların ekrana aktarıldığı belgesel, 27, 28 ve 29 Şubat'ta yayınlanacak

ANKARA (AA) - Başörtüsü nedeniyle okuyamayan öğrencilerin, mesleklerinden olan akademisyenlerin, askerlerin, öğretmenlerin, gazetecilerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin 28 Şubat sürecinde yaşananları anlattığı "Kara Şubat Beyaz Direniş" belgeseli, 27, 28 ve 29 Şubat'ta TRT 1'de yayınlanacak.

Belgeselde, 28 Şubat sürecinde yaşananlar, sürecin bilinmeyen yönleri ve insan hikayeleri anlatılacak.

Başörtüsü nedeniyle eğitim hakları ellerinden alınan öğrenciler, mesleklerinden olan akademisyenler, askerler, öğretmenler, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, o dönem verilen mücadeleyi aktaracak.

Belgeselin danışmanlığını, 28 Şubat dönemini yaşayanlar arasında yer alan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta yaptı.

Belgeselin yapımcılığını Mehmet Talha Geredeli, yönetmenliğini Efe Polat ve metin yazarlığını ise Gülşen Demirkol Özer üstlendi.

Gala gösterimi Ankara'da yarın saat 19.00'da TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda yapılacak belgesel, üç bölüm halinde 27, 28 ve 29 Şubat günlerinde saat 23.30'da TRT 1'de yayınlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.