TTB'nin "Afrin" Bildirisine Tepki

TTB'nin "Afrin" Bildirisine Tepki
Konya Tabip Odası bildiriyi kınadı

 Konya Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinin (TTB) Afrin Harekatı'na yönelik bildirisini kınadı.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili TTB'nin bildirisinin meslektaşları arasında büyük tepkiye neden olduğunu belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı'na sonuna kadar destek verdiklerini vurgulayan Karaca, "Bu harekat, terör örgütü mensuplarına, onların destekçisi ülkelere, içeride ve dışarıda teröre payandalık yapanlara, terör örgütü sözcülüğüne soyunanlara, ülkemizin ve devletimizin bekası aleyhinde çalışanlara, meşhur tabirle yedi düvele karşı yapılmakta olan bir harekattır. Tüm desteğimiz ve dualarımız bu harekatta komuta merkezinden sahaya tüm hatlarda görev alanlarla birliktedir." ifadelerini kullandı.

Karaca, odalarının çatı kuruluşu niteliğindeki TTB'yi, böyle bir günde Anadolu insanının hassasiyetine katılmaya, hiç olmazsa saygı duymaya davet ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"TTB için artık teröriste terörist, terör örgütlerine de terör örgütü deme vakti tam da bu vakittir. Safını belli etmek zamanıdır. Anadolu insanının vicdanını temsil eden milli değerlere sahip çıkarak onları savunmak, merkez konseyimiz tarafından yapılması gereken davranış biçimidir. Hiç yapamıyorsanız bazen susmak da erdemdir. Benzer bir yaklaşımla imza toplayan bazı aydın ve sanatçıların da bu yaklaşımlarını doğru bulmadığımızı, bu anlayışı kınadığımızı ifade ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.