Tüba Kastamonu'da Yaz Okulu Düzenleyecek

Tüba Kastamonu'da Yaz Okulu Düzenleyecek
TÜBA Başkanı Acar:- "Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği-Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu, 16-20 Temmuz'da Kastamonu'da gerçekleştirilecek"

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, "Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği (TUBAB)-Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu"nun, 16-20 Temmuz'da Kastamonu'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Acar, yazılı açıklamasında, Kastamonu'nun, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti" olarak seçilmesinin il, ülke ve Türk Dünyası bakımından önemli olduğunu belirtti.

Kastamonu'da bazı bilimsel etkinlikler düzenleme kararı aldıklarına işaret eden Acar, "Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliğinin (TUBAB) geçen yıl tarafımızdan yürütülen dönem başkanlığı sırasında İstanbul'da düzenlediğimiz yaz okulumuzun ikincisini bu yıl Kastamonu'da gerçekleştireceğiz. Kardeş, komşu ve yakın ülkelerin bu alanda çalışan akademisyenleri, bilim insanları ile profesyonellerinin katılacağı yaz okulumuzla, hem Türk Dünyası Kültür Başkenti geleneğine hem de kardeş ve yakın ülkelerin bilim insanları ve uzmanları arasındaki iş birliğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Yaz okulu kapsamında verilecek dersler

Acar, TUBAB'a üye akademiler ile bölge akademilerince önerilecek bilim insanları, kamu ve özel sektördeki genç uzmanlar, lisansüstü öğrencileri ile uluslararası ilişkiler ve hukuk alanında birikime sahip genç akademisyenler için planlanan yaz okulunun, Kastamonu Üniversitesinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yaz okulu kapsamında; uluslararası hukuk düzeninin temelleri, teknoloji, anlaşmazlıkların dostane çözümü, bölgesel sorunlar, kalkınma, çevre, bilim diplomasisi, uluslararası kuruluşlar ve uluslararası bilimsel iş birliği gibi konulara ait derslerin, uzman akademisyenler tarafından verileceği bilgisini paylaşan Acar, şunları aktardı:

"Sosyal bilimler alanlarından birinde yetkin, konuyla ilgili alanlarda çalışan ve İngilizceye hakim olması gereken başvuru sahiplerinin, TÜBA ağ sayfasında bulunan başvuru formunu, özgeçmişleriyle birlikte yaz okuluna katılım gerekçelerini ve ayrıca referans mektuplarını 9 Haziran 2018 tarihine kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor."







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.