TÜBA'dan temel bilimler öğretmenlerine "bilim" kursu

TÜBA'dan temel bilimler öğretmenlerine "bilim" kursu
TÜBA'nın "III. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu", 22-26 Şubat tarihlerinde Akdeniz Üniversitesinde yapılacak

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA), temel bilimler öğretmenlerine yönelik "III. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu", 22-26 Şubat tarihlerinde Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Akademiden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBA'nın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı protokol çerçevesinde ve Bilim Eğitimi Programı kapsamında, temel bilimler öğretmenlerine düzenlenen kurs, sorgulamaya dayalı öğrenme ve temel bilim eğitiminin etkinleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Gazi Üniversitesinde Nisan 2015’te birincisi, Erzurum Atatürk Üniversitesinde de Eylül 2015’te ikincisi düzenlenen eğitim programının üçüncüsü, 22-26 Şubat tarihlerinde Akdeniz Üniversitesinde yapılacak.

Eğitim programınına, 12 ilden MEB tarafından seçilen 125 öğretmen katılacak.

Kursta, TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Üyeleri, TÜBA Üyeleri ve Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (GEBİP) ödül sahiplerinin de yer aldığı alanında uzman 46 akademisyen tarafından temel bilimler alanında uygulamalı eğitim verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, şunları kaydetti:

"Bilim eğitiminin daha etkin ve cazip hale getirilmesi, diğer ülkeler gibi Türkiye için de önemli ve güncel bir konu. Bu konuda farkındalığı artırmak ve bilim eğitiminin gelişimine katkıda bulunmak, TÜBA'nın önemli amaçları arasında yer alıyor. TÜBA üyeleri ve üniversite öğretim üyeleri tarafından verilen uygulamalı bilim eğitimleri ile öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu öğretmenlerimizin görev çevrelerinde, bilim eğitimi konusunda rehberlik işlevi görmelerini de bekliyoruz. Öğretmen, eğitici ve eğitim yöneticilerinden gelen oldukça memnuniyet verici geri beslemeler ışığında programı geliştirerek sürdüreceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.