TÜBİTAK-TEYDEB Yeni Destek Sistemi Tanıtımı

TÜBİTAK-TEYDEB Yeni Destek Sistemi Tanıtımı
MÜSİAD Genel Başkan Vekili Asmalı: "Teknoloji, yenilik, dönüşüm dediğimizde, genç nüfusuyla birçok Avrupa ülkesinin gıpta ettiği Türkiye, bu süreçte avantajlı bir konumda bulunuyor. Bu avantajı iyi değerlendirmeliyiz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Vekili Mahmut Asmalı, "Teknoloji, yenilik, dönüşüm dediğimizde, genç nüfusuyla birçok Avrupa ülkesinin gıpta ettiği Türkiye, bu süreçte avantajlı bir konumda bulunuyor. Bu avantajı iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

Asmalı, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Yeni Destek Sistemi Tanıtımı'ndaki konuşmasında, dünyada yeni bir dönem yaşandığını, bu çağda yaşayanların bir dönüşüme şahitlik ettiğini ifade etti.

Bu dönüşümün teknolojinin, bilginin, bilimin hakim olduğu bir dönüşüm olduğunu bildiren Asmalı, "Dünya artık, bütün bildiklerini unutarak değil ama, o bilgileri yeni yöntemlerle, yeniden işleyerek bu dönüşüme dahil olmaya çalışıyor. Bu demek oluyor ki, artık oyunun kuralları değişiyor ve bu kurallara ayak uydurabilen ülkeler gelecekte gücü elinde bulunduracak.Teknoloji, yenilik, dönüşüm dediğimizde, genç nüfusuyla birçok Avrupa ülkesinin gıpta ettiği Türkiye’miz, bu süreçte avantajlı bir konumda bulunuyor. Bu avantajı iyi değerlendirmeliyiz." diye konuştu.
Asmalı, Türkiye'nin dönüşüme uyum sağlamanın ötesinde, bu dönüşüm sürecini yöneten ülkeler arasında yer alması gerektiğini belirterek, MÜSİAD olarak, yeni dönemde birtakım stratejik sektörler belirlediklerini, bilgi teknolojilerinin de bu sektörler arasında yer aldığını bildirdi.

"Güney Kore ile çok daha fazla şey yapmak istiyoruz"

Telekonferans yöntemiyle programa katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin de çağı okumanın ticarileşme odaklı olmakla çok ilgili olduğunu vurgulayarak, sanayicinin bütün Ar-Ge ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekanizma üzerinde çalıştıklarını belirtti.

2005-2010 yıllarında TÜBİTAK'ın destek mekanizmalarına ilişkin bir öğrenim dönemi gerçekleştirdiğini belirten Ergin, sanayicilere doğru bir mekanizmayla iyi bir destek verilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Ergin, TÜBİTAK'a sunulan projenin değerlendirilmesi sonrası itiraz mekanizmasını da devreye soktuklarını bildirerek, sunulan projenin desteklemeye uygun bulunmadığı durumda, başvuruda bulunanlara red sebeplerinin açık ve şeffaf şekilde gerekçelerle bildireceklerini ifade etti.

TEYDEB'in yeni destek sisteminin geliştirilmesinin 20 ay sürdüğünü bildiren Ergin, şunları kaydetti:

"46 ülkeyle yaptığımız iş birliği çalışmaları var. Güney Kore ile çok daha fazla şey yapmak istiyoruz. TEYDEB'e yapılan başvurunun, aynı zamanda uluslararası düzlemde de otomatik başvuru olarak kabul edilmesi amacımız var. TÜBİTAK sadece Türkiye'nin desteklerini sanayicimize ulaştırmakla değil, dünyadaki erişebilecek bütün destek mekanizmalarına ulaştırmakla kendisini mükellef görüyor."

Moderatörlüğünü Anadolu Ajansı (AA) Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız'ın yaptığı panel oturumunda, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin Gök, TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan ve MÜSİAD Proje Yatırım ve Destekler Çalışma Grubu Başkanı Yunus Aksu, yeni destek sistemine ilişkin sunum yaptılar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.