Tudor: Galibiyetle başlamak önemli

Tudor: Galibiyetle başlamak önemli
- Galatasaray Teknik Direktörü Tudor:"Galibiyetle başlamak önemli. Doğru mantaliteyi ilk maçtan itibaren sahada göstermek de önemliydi"- "Teknik direktörlük çok zor bir görev. Kazandığınız zaman iyi, kaybedince kötüsünüz"

Süper Lig'in ilk haftasında Kayserispor'u 4-1 yenen Galatasaray'ın teknik direktör Igor Tudor, lige galibiyetle başlamanın önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Igor Tudor, "Güzel bir galibiyet oldu ve çok mutluyum. Galibiyetle başlamak önemli. Doğru mantaliteyi ilk maçtan itibaren sahada göstermek de önemliydi." dedi.

Takımda çok sayıda yeni oyuncu bulunduğunu hatırlatan Hırvat teknik adam, "Beklentiler yüksek. İyi bir başlangıç yaptık. Kendimizi geliştirerek devam etmemiz gerekiyor. Bu maçı bir an önce unutup, Osmanlıspor maçına odaklanmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Takım kurarken, oyuncu kalitesi kadar, oyuncu karakterine de önem verdiklerini aktaran Tudor, "Bizim için kalite kadar karakter ve kişilik de önemli. Oyuncularımızda bunu sahada gördük. Her geçen maç kafamdaki Galatasaray daha iyi şekilde oluşacak." diye konuştu.

 

- "Büyük kulüplerde baskı normal"

 

Maç öncesi anonsta adının okunmasının ardından taraftarların kendisini ıslıklamasına değinen Tudor, şunları söyledi:

"Teknik direktörlük çok zor bir görev. Kazandığınız zaman iyi, kaybedince kötüsünüz. Bu tip tepkiler olabiliyor. Takımda çok sayıda oyuncu, kulüpte çok sayıda idareci var ama hoca olarak siz tek başınasınız. İşimizin zorluklarından biri de bu. Büyük kulüplerde baskı normal. Eğer baskıdan kasdınız, yazılan teknik direktör adayları ise bu durum benim için önemli değil. Çok kez söyledim. Benim için en büyük baskı, kendime uyguladığım baskı aslında. Daha iyi antrenman yaptırmak, daha iyi bir takım oluşturabilmek, oyuncuları dahi iyi motive edebilmekle ilgili baskı hissederim. Benim için baskı bu. Söylentiler ise bitmeyecektir. Bunları değiştiremezsiniz. Türkçe bilmediğim için de benim için kolay oluyor. Çünkü yazılanları anlamıyorum."

Öte yandan, sahadaki kaliteli kadronun aynı şekilde yedek kulübesinde de olduğunu kaydeden Tudor, "Mutlaka bazı pozisyonlar için yeni isimler önümüzdeki günlerde aramıza katılabilir." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.