Tüfenkci ve Eroğlu Malatya'da

Tüfenkci ve Eroğlu Malatya'da
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Bugüne kadar Türkiye teröre karşı her zaman aynı duruşu tek yürek olarak gösterdi ve hiçbir zaman 'senin teröristin iyi benim teröristim iyi' demedi. PKK'yı da DAEŞ'i de DHKP-C'yi de aynı safta gördü, görmeye de devam

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bugüne kadar Türkiye teröre karşı her zaman aynı duruşu tek yürek olarak gösterdi ve hiçbir zaman 'senin teröristin iyi benim teröristim iyi' demedi. PKK'yı da DAEŞ'i de DHKP-C'yi de aynı safta gördü, görmeye de devam ediyor." dedi.

Tüfenkci ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşilyurt ilçesi Beylerderesi mevkisinde, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'da inşa edilecek 84 milyon lira yatırım bedelli 12 tesisin temel atma, DSİ ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan 5 tesisin de açılış törenlerine katıldı.

Törende konuşan Tüfenkci, yurdun dört bir yanının su, baraj, ormanlarla donatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kent olarak sanayileşmeye çalışırken, aynı zamanda tarımda gelişmişliği, üretimi artırmaya çalıştıklarını belirten Tüfenkci, kentin sulanabilir alanlarını yüzde 60'lardan yüzde 85'lere çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye'yi büyütmek, insanların refah düzeyini artırmak istediklerini, onun için de gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Tüfenkci, Türkiye'nin gündeminin demokrasi, özgürlük olmasını, insanların zenginliğinin artmasını istediklerini vurguladı.

Tüfenkci, bunun için ekonomiyi geliştirmeye çalışırken özellikle birilerinin suçsuz insanları öldürerek Türkiye'nin gündemini teröre teslim etmek istediğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Ama ben inanıyorum ki başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere bütün Türkiye vatandaşları Allah'ın izniyle teröre, terör gündemine teslim olmayacak. Teröre inat alışverişini de yapacak, teröre inat ticaretini de yapacak teröre inat meydanları da dolduracak ve gerçekten teröre karşı tek yürek olarak bir duruş sergileyeceğiz. Belki dünya terörü karşı tek duruş sergileyemiyor. Kimi devletler 'benim teröristim iyi senin teröristin kötü' kimileri de terörü karşı kaypak bir duruş sergiliyor. Ama bugüne kadar Türkiye teröre karşı her zaman aynı duruşu tek yürek olarak gösterdi ve hiçbir zaman 'senin teröristin iyi benim teröristim iyi' demedi. PKK'yı da DAEŞ'i de DHKP-C'yi de aynı safta gördü, görmeye de devam ediyor. Çünkü biliyor ki terör insanlığa karşı işlenen bir suçtun bunun hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Onun için teröre inat Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz."

- "Türkiye dört dörtlük büyümeye devam ediyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da açılış ve temel atma töreni için geldiği Malatya'da vatandaşlarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Eroğlu, kente yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi vererek, 2019'a kadar olan 4 yılı Malatya'da yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini kaydetti.

Geçmişte Türkiye'nin IMF'ye borcu bulunduğunu, borcu olan insanın boynunu bükük olduğunu dile getiren Eroğlu, "Ama Allah'a şükür şimdi ödedik, başımız dik Allah'a şükür. Bütün dünyada başı dik bir Türkiye var. Bütün dünyada kriz varken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'kriz Türkiye'de teğet geçecek' dedi. Teğet bile geçmedi. Şu an pek çok Avrupa ülkesinde büyüme sıfıra yaklaşırken, Türkiye dört dörtlük büyümeye devam ediyor Allah'a şükür." diye konuştu.

Türkiye'nin her tarafına büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bakanlığımız şu an 3 bin 107 dev tesisi aziz milletimizin hizmetini sundu. Ne büyük mutluluk. İlçelerdeki su meselesini tamamen çözdük. 76 şehirde su yoktu, buralara su getirdik. Daha önce İstanbul susuzdu. Recep Tayyip Erdoğan'dan önce İstanbul Kerbela gibiydi ama şimdi İstanbul'un 2071 yılına kadar suyu var. Farkımız bu biz büyük düşünüyoruz. Millete hizmet etmek için şevk ve heyecanla çalışıyoruz. Çünkü biz kendimizi milletin efendisi değil milletin hizmetkarı olarak görüyoruz."

Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığının değil diğer tüm bakanlıkların ülkeye önemli hizmetler yaptığını anlatan Eroğlu, havayolunun halkın yolu olduğunu ifade etti.

Malatya'ya heybeleri dolu geldiklerini belirten Eroğlu, 17 tesisin toplu temelini atacaklarını bunlardan 6'sının baraj olduğunu bildirdi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da küresel ısınma nedeniyle dünyanın pek çok ülkesinde boy gösteren kuraklığın Türkiye'yi de etkilemeye başladığını belirterek, yapılan hizmetlerin öneminin böylece daha fazla anlaşıldığını belirtti.

Kamçı, bugün temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler sayesinde Malatya'nın 15 bin 800 dekar zirai arazisinin sulanmaya açılacağını aktardı.

Konuşmaların ardından Orman Köylülerini Kalkındırmaya Yönelik Gelir Getirici Tür ve ORKÖY kapsamında vatandaşlara sertifikaları dağıtıldı. Kentte yapılan açılış ve yatırımlar için kurdele kesildi.

Daha sonra bakanlar Eroğlu ve Tüfenkci, alana fidan dikti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.