TÜGVA Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı

TÜGVA Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı
Esenler Belediyesi ve TÜGVA'nın katkılarıyla hizmete girecek külliyede, 5 bin kişi kapasiteli bir caminin yanı sıra 210 kişi kapasiteli 2 öğrenci yurdu, Kuran kursu, spor salonları ve aşevi bulunacak

İSTANBUL (AA) - Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) katkılarıyla hizmete girecek olan TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı.

Temel atma dolayısıyla düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TÜGVA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Emanet, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şahin, konuşmasına Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

Bu tür tesisler, faaliyetler ve niyetlerin, dünkü ve bugünkü saldırılara en güzel ve en kalıcı cevaplar olduğunu belirten Şahin, "Ülkemiz, inşallah bu badireden de çok kısa zamanda çıkacaktır, birliğini, beraberliğini muhafaza ederek, istikbal yürüyüşüne devam edecektir. Bundan hiçbirimizin endişesi olmasın. Bu konuda birbirimize daha çok kenetlenmek ve sahip çıkmak, selamımızı artırmak, birbirimizi daha çok kucaklamak durumundayız" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki de belediyelerin gençlik üzerinde çalışması gerektiğini belirtti.

AK Parti belediyelerinin kırmızı çizgilerine işaret eden Özhaseki, "Belediye başkanı arkadaşlarımızla konuştuğumuzda adeta anayasamız, kati inancımız olarak 'Bizler hizmet edeceğiz. İdeolojik belediyecilik yapmayacağız, karşımızdaki insanın dinine, imanına, mezhebine asla bakmayacağız. Mazeret üretmeyeceğiz. Herkesle barışık olacağız ama kötülerle savaşacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz' diyoruz. Hırsızlarla, yolsuzlara, uğursuzlarla mutlaka savaşacağız. Bizim onlarla savaşımız sürecek. Aslında içi, niyeti bozuk olup ikide bir çıkıp da 'Kul hakkı, yetim hakkı' diye konuşanları da biz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Bu topraklar dünyanın huzuru, barışı için mücadele etmişliğin, zulme karşı duruşun toprakları"

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere, Allah'tan rahmet diledi.

Terörün arkasındaki güçleri lanetlediğini ifade eden Erdoğan, "Dün ve bugün yaşananlar, daha önce yaşananlar, Türkiye üzerinde oynanan oyunların tamamı, bugün burada yapılan işin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bu caminin kubbesi, aslında bizim inancımızın merkezindeki tevhit anlayışının bir sembolü. Tevhit anlayışı, Allahü Teala'nın birliğinin, bütün Müslümanları, bütün toplumumuzu birleştirmesi, o kubbenin haşmeti gibi kocaman, dimdik ve hep birlikte durmanın sembolü" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, birlik ve tevhit inancına saldırının yüzyıllardır devam ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Çünkü bu topraklar, hakikaten dünyanın huzuru, barışı için mücadele etmişliğin, zulme karşı duruşun toprakları. Onun için de hep bu topraklar, hep bizim birliğimiz, bu ülke, Anadolu, bu Müslüman millet üzerinde oyunlar oynanmış, operasyonlar yapılmaya çalışılmış. Ne zaman ki burada bir yeniden doğruluş vücut bulmuş, işte o zaman bütün bu mihraklar yeniden harekete geçmiş. Bizim bütün bunlarla mücadele etmemizin en önemli yolu, reçetesi hem yeni bir neslin yetişmesi için hizmet etmek hem de işte o tevhit inancımıza yeniden sımsıkı bağlanmak, sarılmak, bir olmak, güçlü olmak, aramızdaki bağları, muhabbeti güçlendirmek, aramıza girmeye çalışanları kovmak. Eğer bunu başarabilirsek, birliğimizi sağlamlaştırabilirsek, ikiliklere müsaade etmezsek, ben inanıyorum ki bu topraklardaki bu Müslüman millet, yine bu mücadelelerden alnının akıyla, başarıyla sıyrılıp çıkacaktır ve yeniden dünyaya barış vaaz edecektir, huzuru aşılayacaktır."

- Külliye

Mehmet Tevfik Göksu ise Esenler'in İstanbul'da metrekareye en fazla insan düşen ve en genç nüfusuna sahip ilçesi olduğunu aktararak, ilçedeki gençlik merkezlerinde aynı anda yaklaşık 20 bin çocuğun eğitim görebildiğini, etkinliklere katılabildiğini kaydetti.

Belediyelerin gençlik için önemle ve dikkatle mekan üretmesi gerektiğini anlatan Göksu, "Biz bu mekanları üretmediğimiz takdirde, özellikle de günümüzde, çocuklarımızın nasıl kurda kuşa yem olduğunu hep beraber görüyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceği inşa edecek çocuklarımızı bir mekanda buluşturmak ve bu mekan üzerinde bir medeniyet tasavvuruyla yetiştirmek için ortak mekanlara ihtiyacımız var" dedi.

Göksu, temeli atılan külliye projesinin 5 bin kişi kapasiteli cami, Kuran kursu ve 2 adet 210 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, spor salonları, aşevi ve konferans salonları içereceğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.