Tüketici Hakem Heyeti tüketiciyi haksız buldu

Tüketici Hakem Heyeti tüketiciyi haksız buldu
Aldığı deri montun bir bölümünün boyasının çıkması üzerine firmadan ücretinin iadesini isteyen tüketici, talebinin geri çevrilmesi üzerine konuyu Kütahya Tüketici Hakem Heyetine taşıdı- Heyet, konuya ilişkin Kütahya Terziler Odasından ve deri konfeksiyon

KÜTAHYA (AA) - MUHARREM CİN - Kütahya'da mağazadan satın aldığı deri montun boyasının çıktığını öne süren kişinin şikayetini incelemeye alan Tüketici Hakem Heyeti, konuyla ilgili istediği bilirkişi raporuna dayanarak tüketiciyi haksız buldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kent merkezinde yaşayan bir vatandaş, tanınmış bir giyim mağazasından deri erkek montu satın aldı.

Birkaç gün sonra cenaze törenine katılan vatandaş, ölen kişinin fotoğrafını deri montunun üzerine yapıştırdı. Törenin ardından fotoğrafı çıkardığında montun boyasının çıktığını fark eden tüketici, söz konusu mağazadan deri mont için ödediği 439,99 liranın iadesini istedi.

Talebi değerlendiren mağaza yetkilileri, tüketici hatası olduğu gerekçesiyle vatandaşın talebini geri çevirdi. Bunun üzerine tüketici, konuyu Kütahya Tüketici Hakem Heyetine taşıdı.

Tüketicinin para iadesi talebiyle başvurduğu heyet, önce giyim mağazasından savunma istedi.

Firmanın savunmasında, "ürün üzerinde yapılan incelemede, montun sol göğüs bölümünde oluşan renk açılmasının deri ürünlere yapılmaması gereken etiket ve yapışan malzeme temasından kaynaklı cilt renginde açılma olduğu ve imalat kaynaklı problem olmadığı" ifade edildi.

Bu savunmayla yetinmeyen heyet, mahkemelerde olduğu gibi montu Kütahya Terziler Odasına ve deri konfeksiyon işiyle uğraşan bilirkişiye göndererek, incelenmesini ve sonucun rapor olarak iletilmesini istedi. Oda da tayin ettiği bilirkişiye montu inceletti.

Yapılan şikayeti ve iki bilirkişiden gelen raporu değerlendiren heyet, "Şikayet dilekçesi, ekleri ve firma savunmasının incelenmesi neticesinde, tüketicinin 439,99 liraya satın aldığı söz konusu deformenin incelettirildiği, başkanlığımıza sunulan iki ayrı raporda da şikayet konusu derinin su bazlı olduğu ve ufak tefek sürtünmelerde bile boya çıkması olacağı, ayrıca deri üzerine uygulanan yapıştırma işleminde kullanılan tutkalın renk bozukluğuna yol açabileceği, ürünün ayıplı olmadığı, kullanıcı hatası nedeniyle ortaya çıktığı tespit edilmiştir." şeklinde karar verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.