TÜMKASDER, üye aidatlarını Suriyeli sığınmacılara yollayacak

TÜMKASDER, üye aidatlarını Suriyeli sığınmacılara yollayacak
TÜMKASDER Genel Başkanı Çalık:- "Biz bunu sosyal sorumluluk olarak değil, bir görev, yükümlülük ve kardeş olmanın gereği olarak yapıyoruz"

TEKİRDAĞ (AA) - Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) Genel Başkanı Murat Çalık, şubat ve mart aylarına ait dernek aidatlarının Suriyeli sığınmacılara gönderileceğini bildirdi.

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bombardımana tutulan Halep'ten kaçarak Türkiye sınırlarına dayanan Suriyeli yeni sığınmacılara yardım ellerini uzatmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını anlattı.

Suriyeli sığınmacıların zor şartlar altında yaşamlarına devam etme mücadelesi verdiğini gördüklerini ifade eden Çalık, ''İvedilikle her türlü yardım malzemesine ihtiyaç duyan bu insanların yardımına koşulması gerektiğini düşünüyorum. Herkes elinden geleni yaparsa buradaki Suriyeli sığınmacılar daha rahat yaşayabilirler'' dedi.

TÜMKASDER olarak yönetim kurulunun, şubat ve mart ayı tüm üye aidatlarının Suriyeli sığınmacılara gönderilmesine karar verdiklerini ve bunun insani bir vazife olduğunu vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

"Biz bunu sosyal sorumluluk olarak değil, bir görev, bir yükümlülük ve kardeş olmanın gereği olarak yapıyoruz. Kapılarımıza dayanan, bu soğuk kış gününde en temel insani yaşam hakları elinden alınan kardeşlerimize sahip çıkmak, hem Anadolu insanının misafirperverliği hem de onlarla olan kardeşliğimizin en büyük bağı olarak kabul edilmelidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.