Tunceli'de baraj protestosu

Tunceli'de baraj protestosu
TUNCELİ (AA) - Tunceli'de bir grup, Munzur Vadis'inde yapılması planlanan barajlara karşı eylem yaptı. Grup üyeleri, Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda...

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de bir grup, Munzur Vadis'inde yapılması planlanan barajlara karşı eylem yaptı.

Grup üyeleri, Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek, "Munzurumuzu Vermeyeceğiz" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi üzerinden Kışla Meydanı'nda toplanan grup, burada bir süre bekledikten sonra Ovacık Yolu Sokağı üzerinden Munzur Çayı kıyısındaki Atıl Üzelgün Caddesi'ne ulaştı.

Burada vücutlarıyla "Munzur" yazan grup, bir süre oturma eyleminde bulundu.

Grup adına konuşan Haydar Çetinkaya, Munzur'da yapılması planlanan baraj projelerinin hayata geçirilmesi durumunda Munzur Vadisi Milli Parkı'nın önemli bir bölümünün sular altında kalacağını savundu.

Tunceli'de son dönemde altı baraj projesinin tamamlanarak faaliyete geçtiğini hatırlatan Çetinkaya, şunları söyledi:

"Munzur Vadisi ve diğer akarsularımız üzerinde çok sayıda baraj ve HES projesi hayata geçirilmek isteniyor. Biz her zaman söylüyoruz, Munzur sadece akıp giden bir çay değildir. Munzur bu halkın kutsalıdır, inancıdır. Munzur bu halkın tarihidir, geçmişidir, geleceğidir, ağıdıdır. Bu nedenle buradan devletin yetkililerine sesleniyoruz, bu baraj projeleri iptal edilsin istiyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.