Tunuslu Düşünür Merzuki:

Tunuslu Düşünür Merzuki:
"Tunus'taki protestolar ve gösteriler çok doğal, ancak bunlar barışçıl ve provokasyonsuz olmalı."

İSTANBUL (AA) - Tunuslu düşünür Ebu Ya'rab el-Merzuki, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fransa'yı, Tunus'taki güvenlik ve istikrarı bozmaya çalışmakla suçladı.

Merzuki AA muhabirine yaptığı açıklamada, BAE ve Fransa'yı, Tunus'taki güvenlik ve istikrarı bozmaya çalışmakla suçlayarak, "Bu, karşı devrimleri desteklemek suretiyle oluyor." dedi.

Arap haklarının iradesinin aksine olan karşı devrimlerin birleştiği gibi Arap Baharı devrimlerinin de kendi arasında birleşmesi ve iş birliği yapmasını isteyen Merzuki, "Tunus'taki protestolar ve gösteriler çok doğal, ancak bunlar barışçıl ve provokasyonsuz olmalı." ifadelerini kullandı.

Merzuki, Tunus ordusunun siyasi hayata müdahale etmediğine dikkati çekerek, "Tunus'ta devrim oluşumları karşı devrim gibi birleşmez ise devrim ve ilkeleri yıkılacaktır." diye konuştu.

Tunus'ta devletin "kemer sıkma" tedbirlerini artırmak için geçen yıl aralık ayında kabul ettiği bütçe, yılın ilk ayında art arda zamlara neden olmuş, bu zamları protesto etmek için 8 Aralık'ta gösteriler başlamıştı. Bir kişinin hayatını kaybetmesiyle artan gösteriler Tunus geneline yayılmış, şiddet ve yağmalama olayları yaşanmıştı.

Savunma Bakanlığı, devlet binalarını korumak için 2 bine yakın asker görevlendirmişti. Halihazırda 800'ün üzerinde kişi şiddet, yağma, devlet malı ve özel mülke zarar verme gibi gerekçelerle gözaltına alındı.

Tunus hükümeti, yeni bütçenin getirdiği hayat pahalılığından etkilenen düşük gelirli ailelere 40 milyon dolarlık sosyal yardım; 200 bin aileye de ücretsiz sağlık hizmetinin sağlanacağını açıklamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.