Tunus'ta Medya Patronu Karvi Seçim Sonuçlarına İtiraz Etmeyecek

Tunus'ta Medya Patronu Karvi Seçim Sonuçlarına İtiraz Etmeyecek
TUNUS (AA) - Tunus'ta 13 Ekim’de ikinci turu yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden medya patronu Nebil el-Karvi, seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceğini...

TUNUS (AA) - Tunus'ta 13 Ekim’de ikinci turu yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden medya patronu Nebil el-Karvi, seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Tunus'un Kalbi Partisinin lideri Karvi, yaptığı yazılı açıklamada, parti içinde yapılan istişareler neticesinde ve vatanın yüce menfaati gözetilerek cumhurbaşkanlığı seçim sonucuna itiraz edilmemesine karar verdiklerini belirtti.

Bu kararı, ülkeye daha fazla vakit kaybettirmemek ve seçilen cumhurbaşkanının en kısa sürede görevine başlamasına olanak tanımak için aldıklarını ifade eden Karvi, cumhurbaşkanı seçilen Kays Said'i tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

Tunus'ta Yüksek Seçim Komisyonu (YSK), bağımsız aday Anayasa Profesörü Kays Said'in cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda oyların yüzde 72,71'ini, rakibi Tunus'un Kalbi Partisi lideri Nebil el-Karvi'nin ise yüzde 27,29'unu aldığını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.