Türk Bayrağı İçin 30 Kilometre Yüzdü

Türk Bayrağı İçin 30 Kilometre Yüzdü
Eski milli yüzücü Sunacoğlu'nun Türk Bayrağı'na yapılan saldırıları protesto için Urla'da başladığı uzun mesafe yüzme denemesi yaklaşık 30 kilometre mesafedeki İnciraltı'nda sona erdi

 Türk Bayrağı'na yapılan saldırıları Urla'dan İzmir'e yüzerek protesto etmek amacıyla Urla'dan denize giren eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, İnciraltı'nda karaya çıktı.

Urla'daki Çeşmealtı Yelken Kulübü önünden sabah saatlerinde denize giren Sunaçoğlu, 8 saat sonra, yaklaşık 30 kilometre mesafedeki İnciraltı Demokrasi Meydanı önünden karaya çıktı.

Protesto eylemini organize eden Anadolu Kartalları Derneği üyelerince karşılanan Sunaçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin bayrağı ve maneviyatına yapılan saldırıları kınamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. 

Sunaçoğlu'na uzun mesafe yüzme denemesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki deniz polisi de nezaret etti.

Mersin-Kıbrıs arası 78 kilometrelik mesafeyi 2010 yılında 26 saatte yüzerek "En Hızlı Açık Deniz Yüzme" branşında dünya rekoruna imza atan Sunaçoğlu'nun yeni bir rekor denemesi için hazırlık yaptığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.