Türk Böbrek Vakfı'ndan Diyaliz Hastalarına Destek

Türk Böbrek Vakfı'ndan Diyaliz Hastalarına Destek
Türk Böbrek Vakfı, toplanan bağışlarla alınan 3 diyaliz cihazını Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne teslim etti

İSTANBUL (AA) - 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda "Sen Adım At, Onlar Hayata Bağlansın" sloganıyla yer alan Türk Böbrek Vakfı, toplanan bağışlarla alınan 3 diyaliz cihazını Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hediye etti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, cihazlar Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, sporcu Hasan Yalnızoğlu, oyuncu Tuğba Melis Türk ile diğer gönüllü koşucuların da katıldığı törenle hastane yönetimine teslim edildi.

Törende konuşan Timur Erk, vakıf olarak 32 yıldır sağlık alanında önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu yıl ilk kez katıldığımız maratonda böbrek hastaları için koşan 157 gönüllümüze yürekten teşekkür ediyorum. Onlar toplumun gönüllü sağlık elçileri. Topluma değer katacak her türlü projemizde bizleri yalnız bırakmayan ünlü isimlere ayrıca teşekkür etmem gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş de vakfın, kuruluşundan bu yana Türkiye'de sağlık alanında çok etkin rol aldığına işaret ederek, "Böbrek hastalığı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yaygın görülen önemli bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Sadece ülkemizde 60 bin diyaliz hastası mevcuttur. Hastanemiz, İstanbul'un değil, tüm bölgenin önemli hastanelerinden biridir. Diyaliz hizmeti konusunda İstanbul'un en fazla hasta sayısına sahip hastanesiyiz. Yardımlaşma ve dayanışma bir toplumun gelişmesi için en önemli unsurlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından hastanede görev yapan doktor, hemşire ve görevli personelden oluşan koro konser verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.