Türk Denizci Boro Anılıyor

Türk Denizci Boro Anılıyor
Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk denizci Sadun Boro anısına yaptırılan heykel, ölümünün ikinci yılında düzenlenen etkinlikte açıldı

MUĞLA (AA) - Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk denizci Sadun Boro, ölümünün ikinci yılında Muğla'nın Bodrum ilçesinde anıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin desteğiyle düzenlenen "Sadun Boro anma seyri" programın ilk gününde denizciler, teknelerle Kisebükü Koyu'nda bir araya geldi.

Burada, kıyıya yakın kayalığın üzerinde sanatçı Ufuk Boy'un soyut çalışması olan yaklaşık 6,5 metre yüksekliğindeki "Gökova, Sadun Boro’yu kucaklıyor" adlı heykelin açılışı yapıldı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, denizler ve doğanın korunmasın gerektiğini vurgulayarak "Ülkemizin her yeri ayrı bir güzel. Bu güzelliğin kıymetini bilmemiz lazım." dedi.

Anma etkinliğinden dolayı aile olarak mutlu olduklarını belirten merhum denizcinin kızı Deniz Boro, Kaymakam Yılmaz'a şilt takdim etti.

"Sadun Boro anma seyri" etkinliği, Sadun Boro tarafından Okluk Koyu’nda yaptırılan deniz denizkızı heykelinin yarın denizciler tarafından selamlanması ile sona erecek.

Marmaris ilçesinde, 5 Haziran 2015'te tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında yaşamını yitiren Sadun Boro, ölüm yıldönümünde Karacasöğüt Mahallesi'ndeki mezarında dost ve sevenleri tarafından da anılacak.

Etkinliğe, denizcilerin yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, Bodrum Deniz Liman Şube Müdürü Raşit Özkan da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.