Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Dönem Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu :- "Burada amaçladığımız, farklı kültür ve yaşamların sürdüğü Türk dünyasının tanışıp kaynaşması, karşılıklı ticareti ve iletişimi geliştirerek Türk Dünyası'nı daha çok bilinçlendirmekti

DÜZCE (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Belediye Başkanları Düzce'de bir araya geldi.

Akçakoca ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya, Kıbrıs, Kırgısiztan, Tataristan, Özbekistan, Türkmenistan ve dünyanın değişik yerlerindeki birlik üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulanan TDBB Dönem Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, birliğin önemli isimlerden oluştuğunu ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Karaosmanoğlu, toplantının amacının, istişarenin yanında ticaret olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Her ay yönetim kurulu toplantısını farklı bir yerde yapıyoruz. Burada amaçladığımız, farklı kültür ve yaşamların sürdüğü Türk dünyasının tanışıp kaynaşması, karşılıklı ticareti ve iletişimi geliştirerek Türk Dünyası'nı daha çok bilinçlendirmektir. Gönül dünyamızda yaşam süren toplumlarımız henüz arzu edilen seviyede bulunmamaktadır. Bunu aşmak amaçlı Türk dünyasının belediye yöneticilerini hem tanıştırma hem de tecrübe paylaşımı noktasında karşılıklı yardımlaşmayı önemsiyoruz. Özellikle Türk coğrafyasında yaşanan kültürümüzü, Osmanlı'nın, Selçuklu'nun eserlerini büyük ölçüde canlandırma, Türk birliğini ve kültürünü yayma, değerlendirme ve tanıtma yönünde çok güzel çalışmalar yapmaktayız."

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da toplantıyı, Düzce'nin denize açılan kapısı olan Akçakoca'da yaptıkları için memnun olduklarını belirtti.

Farklı ülkelerden gelen temsilcilere Düzce'yi gezdirerek iyi bir tanıtım hizmeti de gerçekleştireceklerini aktaran Başkan Ay, "Bu toplantıyı aynı zamanda 100 yıl önce birbirinden kopartılmış Türk ve İslam toplumlarının yakınlaşma toplantısı olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Birliğin Dönem Başkanı Karaosmanoğlu katılımcılardan bazılarına plaket takdim etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.