Türk Dünyası Kazan'da Buluştu

Türk Dünyası Kazan'da Buluştu
ANKARA (AA) - Türk Dünyası Kültür ve Sanat Buluşması Ankara'nın Kazan ilçesinde gerçekleşti.Kazan Belediyesi ve Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu...

 Türk Dünyası Kültür ve Sanat Buluşması Ankara'nın Kazan ilçesinde gerçekleşti.

Kazan Belediyesi ve Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BASKON) ve Türk Dünyası Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla Kazan Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen "Türk Dünyası Kültür Sanat Buluşması"na değişik ülkelerden akademisyen, yazar ve sivil toplum kuruluşları ile Türk Akraba Topluluklarının temsilcileri katıldı.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda  konuşmalar, katılımcıların sunumları ve şiir dinletisi yer aldı. Programın öğleden sonraki bölümünde ise "Türkiye'nin Türk Dünyasına Bakış Açısı" konulu panel yapıldı.

Türk dünyasının kültür, sanat ve medeniyetini tanıtmak, paylaşmak ve işbirliği ve ortak iletişim dilini oluşturmak amacıyla bir araya gelinen panelde konuşmacılar "300 milyonluk Türk dünyası içerisinde Türkiye'nin kültür ve sanat konuları ile siyasi manada da lider olduğu vurgulandı. Bu nedenle Türkiye'deki gelişmelerin tüm Türk dünyası tarafından yakından takip edildiği ve güçlü bir Türkiye'ye dünya Türkleri'nin ihtiyacı olduğu belirtildi.

Panelde söz alan eski Kültür Bakanlarından Namık Kemal Zeybek, Türkler'in tarih boyunca akıl ve bilme önem verdiğini ifade ederek, "Kim akıl ve bilime önem veriyorsa dünyayı da onlar yönetir. Oysa akıl ve bilim yolunu terk ettik biz o yüzden feryat ediyoruz" dedi.

Kazan'ın daha önce de Türk kültür ve sanatı ile ilgili uluslararası birçok etkinliğe imza attığını belirten Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise "Türk dünyasının kalbinin bir kere daha Kazan'da atıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Zorlu bir süreçten geçen Türkiye'de birlik beraberliğimiz, sadece Türkiye'de yaşayan Türkler için değil, dünya Türkler'i için de önemlidir. Türkiye, Türk dünyası için bir liderdir, bir önderdir ve büyük bir umuttur. El ele vererek bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Etkinlik, katılımcıların Türk dünyası konulu fotoğraf ve kitap sergisini gezmelerinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.