Türk fındığı Dubai'de tanıtıldı

Türk fındığı Dubai'de tanıtıldı
Fındık Tanıtım Grubu, Dubai'deki Gulfood 2016 Fuarı'nda Türk fındığını tanıttı

ORDU (AA) - Fındık Tanıtım Grubunca (FTG), Dubai'deki Gulfood 2016 Fuarı'nda Türk fındığı tanıtıldı.

FTG'den yapılan yazılı açıklamada, Türk fındığının bilinirliğinin artırılması ve fındığın katkı maddesi olarak yer aldığı ürünlerdeki kullanımını teşvik etmek amacıyla yürütülen tanıtım faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Fındık Tanıtım Grubu'nun dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak değerlendirilen Gulfood 2016 Fuarı'na katıldığı kaydedilerek, "FTG bu fuara beşinci kez katıldı. 21-25 Şubat'ta düzenlenen fuara 120 ülkeden 5 bine yakın firma iştirak ederken, 5 gün boyunca fuarı 170 ülkeden yaklaşık 90 bin kişi ziyaret etti" ifadesi kullanıldı.

Tanıtımın Türk fındığı adına faydalı geçtiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sadece Arap Yarımadası değil, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile Hindistan ve Pakistan gibi Asya ülkelerinden de yoğun ziyaretçi çeken fuarda, her zaman olduğu gibi Türk fındığı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. FTG standında ziyaretçilere 20 gramlık paketlerde kavrulmuş fındığın yanı sıra fındık kreması ile fındık krokant ikram edilmiş ve Türk fındığının nihai ürünlere kattığı lezzetin somut olarak ziyaretçiler tarafından tecrübe edilmesi sağlanmıştır. FTG standında ayrıca Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçirdiği süreci anlatan tanıtım filminin gösterimi yapıldı ve Türk fındığı ile ülkemiz fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı broşürler, Türk fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin yer aldığı listeler dağıtıldı."

Açıklamada, FTG'nin fındık için yeni pazar arayışlarını sürdüreceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.