Türk firmaları "Paperworld" fuarından memnun

Türk firmaları "Paperworld" fuarından memnun
Türk firmaları, dünyanın en büyük uluslararası kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı kabul edilen "Paperworld"de yoğun ilgi görürken fuar sayesinde pazar paylarını artırmayı hedefliyor- TÜKİD Başkanı Şendil:- "Fuara katılan firmalarımız bu yıl daha m

FRANKFURT (AA) - ABDULSELAM DURDAK - Dünyanın en büyük uluslararası kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı kabul edilen "Paperworld"e katılan Türk firmalarının yetkilileri, fuarda yoğun ilgi gördüklerini ve fuar sayesinde pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 30 Ocak'ta kapılarını açan ve Türkiye'nin 37 firmayla temsil edildiği fuar, bugün sona eriyor. Paperworld Fuarı’a katılan Türk firmaları, kalite, ve tecrübesiyle ön plana çıkarken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen firma ve ziyaretçileri de Türk ürünlerine büyük ilgi gösteriyor.

Fuara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Şendil, Türk firmalarının, fuarın potansiyelinden ve yapılan ticari görüşmelerden oldukça memnun olduğunu ve yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Şendil, geçen yıla oranla bu yılki fuarın daha canlı geçtiğini dile getirerek, "Fuara katılan firmalarımız bu yıl daha memnun. Ziyaretlerde ettiğimiz sohbetlerde bunu gördük. İnşallah buradaki münasebetler bundan sonra bağlantılara, ticaret hacmine dönüşür" ifadelerini kullandı.

Fuarın Türk firmaları için satış odaklı olduğunu anlatan Şendil, "Türk firmaları ortaya koydukları yenilikler ve farklı tasarımlarla kendilerini çok ilerletmiş durumda. Avrupa'yla boy ölçüşecek duruma gelmenin çalışmalarını yapıyoruz. Bunun için de büyük bir hızla tasarım zenginliğini ortaya çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. Her sene bizim firmalarımızın büyük mesafe aldığını görüyoruz" diye konuştu.

Şendil, bu yıl 6-10 Nisan tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek kırtasiye fuarının da tanıtımını yaptıklarını aktardı.

Büyük bir potansiyele sahip İstanbul'daki söz konusu fuarın, dünyada 3. önemli kırtasiye fuarı konumunda bulunduğunu vurgulayan Şendil, Türk ürünlerinin fiyat odaklı olmadığını, fuarda kalite, hızlı servis ve makul fiyat gibi özelliklerle öne çıktığını kaydetti.

Şendil, ayrıca Türk firmalarının inovasyon, tasarıma ve markalaşmaya önem verdiğini ve artık bu özellikleriyle de dikkat çekmeye başladığını belirtti.


- "Fuarda gösterilen ilgiden memnunuz"


Keskin Color İş Geliştirme Müdürü Berkin Keskin ise fuara firma olarak 16 yıldır katıldıklarını ve fuarda gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Fuarda ağırlıklı olarak kağıttan kırtasiye ürün gamıyla yer aldıkları bilgisini veren Keskin, "İhracatımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Buradaki tecrübemizi de tasarımla birleştirerek ürünlerimizi Avrupa’ya sunma çabasındayız. Müşterilermize hangi ürünleri sunmamız gerektiğini biliyoruz" dedi.

Keskin, Türk ve Orta Doğu tasarımlarının Avrupa tasarımıyla harmanlanmasının yabancılar tarafından ciddi anlamda ilgi gördüğünü de ifade etti.



- "Kaybettiğimiz pazarları telafi için yeni pazarlara yöneldik"

Pensan İhracat Müdürü Yavuz Girdap da fuarda bu yıl kendilerine gösterilen ilgi ve alakanın üst düzeyde olduğunu ve ziyaretçi sayısında geçen yıla oranla yüzde 25 artış yaşandığını söyledi.

Fuarda iş potansiyelinin yüksek olduğuna dikkati çeken Girdap, fuardan sonra bu potansiyelin siparişe dönüşmesini beklediklerini aktardı.

Girdap, "Siyasi olaylar ve gerginlikler bizi maalesef etkiledi. Yoğun olarak ihracat yaptığımız çevre ülkelerdeki sıkıntılar ve bu sıkıntıların büyümesiyle ilgili endişeler maalesef işlerimizi Orta Doğu’da azalttı. Biz de bu kaybettiğimiz pazarları telafi için daha çok Güney Amerika ülkeleri ve Afrika pazarlarına yöneldik. Oralarda da arayışlarımızı ve ticaretimizi artırmayı hedefliyoruz" bilgilerini verdi.



- Paperworld Fuarı


Frankfurt'ta her yıl düzenlenen Paperworld Fuarı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da en yeni kağıt ürünleri, kalemler, ofis ve okul malzemeleri, masa üstü aksesuarlar, hediyelik eşya ürünleri, sanat ve grafik sanat malzemeleri, yazı araç ve gereçleri, kaplama kağıtları, tebrik kartları ve yayınlar ziyaretçilere sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.