Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:
"Ülkeyi yönetenlere diyorum ki, 'Bizim kıdem tazminatımızla oynamayın. Emekliyle, dar gelirliyle oynamayın.' Biz burada bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti'nden, devletten, mazlumdan, mağdurdan yanayız"- "Siyasi partiler ve kitle örgütleri mesafe koymazsa biz v

SİVAS (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Ülkeyi yönetenlere diyorum ki, 'Bizim kıdem tazminatımızla oynamayın. Emekliyle, dar gelirliyle oynamayın.' Biz burada bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti'nden, devletten, mazlumdan, mağdurdan yanayız" dedi.

Atalay, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen "Bir Sendikacının Hayatı" konulu konferansta, katılımcılara Türk-İş Genel Başkanı seçilme sürecini anlattı.

Ülkede sendika üyesi olan vatandaşların geçmişe oranla sayısının azaldığına dikkati çeken Atalay, "Bu olumsuz tabloda meclisi idare edenler kadar biz sendikacıların da payı var." dedi.

Atalay, ülkede her gün iş kazalarının olduğunu ve ölümle sonuçlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Sendika işçinin ve Türkiye'nin sendikası olur. Belediyenin, patronun, işçinin sendikası olmaz. Maalesef 2016 yılında olmamıza rağmen bu sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz. Temsil ettiğimiz insalar kadar, çiftçinin, öğrencinin, emeklinin, çevrenin yanında olma mecburiyetimiz var. Kıdem tazminatı ile ilgili ülkeyi yönetenler olumsuz bir şey yapmazlar, yapamazlar kısacası yaptırmayız Allah nasip ederse. Çünkü kıdem tazminatıyla ilgili ülkenin büyük bir bölümü bizim yanımızda olur. Onun için her ortamda ülkeyi yönetenlere diyorum ki, 'Bizim kıdem tazminatımızla oynamayın. Emekliyle, dar gelirliyle oynamayın.' Biz burada bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti'nden, devletten, mazlumdan, mağdurdan yanayız."

Türkiye'de 800 bin 11-16 yaş arası çalışan çocuk bulunduğunu aktaran Atalay, "Benim görevim onların sıkıntılarını da ülke gündemine taşımak. Benim ülkemde terör örgütlerinin elinde, PKK'nın IŞİD'in, YPG'nin elinde 11-15 yaş arası 4 bin çocuk var. Dünya bunları görmemezlikten geliyor. Ülkemizde de bazı insanlar bunları görmemezlikten geliyor. Bu ülkenin başına bir zeval gelirse kim ne muhalefeti, kim ne sendikacılığı yapacak. Bu ülke dualı ve her şeye rağmen birlik, beraberliği olan bir ülke." ifadelerini kullandı.

Atalay, sendikacılığı kıvamında bırakacağına dikkati çekerek, bunu yaparken de Türkiye'den, devletten, askerden, polisten, mazlumdan ve mağdurdan yana olacağını söyledi.

- "İnsan öldürenle konuşmanın bir anlamı yok"

Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına değinen Atalay, en iyi doktorun, öğretmenin, komutanın o bölgeye gönderildiğinde 20 yıl sonra terörün biteceğini, gönderilmezse bu sorunun devam edeceğini belirtti.

Elinde silah olanlarla siyasi partilerin ve insanların arasına mesafe koyması gerektiğini vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:

"Siyasi partiler ve kitle örgütleri mesafe koymazsa biz vatandaş olarak o siyasi partiyle ve kitle örgütleriyle aramıza mesafe koyacağız. Elinde silah olanla ve insan öldürenle konuşmanın bir anlamı yok. Ama arada kalanın sayısı yüzde 70, onları beraber kucaklayacağız. Sendikaların, sanayi odalarının, kitle örgütlerinin paraları var. O bölgelerde yaşananlar ortada. Hiç üşenmeden paralarımızın bir bölümünü oraya harcayacağız. Ben ülkemi çok seviyorum, bu ülkede mazlum ve mağdurların yanında olmaya gayret ediyorum."

Konferansın sonunda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Atalay'a tablo hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.