Türk kadını örnek ve yol göstericidir

Türk kadını örnek ve yol göstericidir
MHP Meram İlce Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Gülden Türk Turan, Türk kadınının geçmişten günümüze örnek ve yol gösterici olduğunu söyleyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

MHP Meram İlce Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Gülden Türk Turan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden her bireyin insanlık suçu işlediğine dikkat çeken Turan, “8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanılması kadına karşı işlenilen şiddet sebep olmuştur. New York kentinde çalışmakta olan kadınların sadece istedikleri çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit haklara sahip olmaktı, oysa ki 129 kadın bunu canı ile ödemek zorunda kalmıştır. Bugün dünyanın her neresinde olursa olsun vahşice katledilen, işkencelere maruz bırakılan kadınların var olması kadın sorunu değil, bulundukları toplumun ortak sorunudur. Kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden her birey insanlık suçu işlemektedir. Ne yazık ki ülkemizde de kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayetlere de şahit oluyoruz ve bu durumun artış göstermesi hem utanç verici hem de geleceğimizi tehdit eden unsurlardan biri haline gelmiştir. Biz ülke olarak, kadının maruz kaldığı bu insanlık dışı davranışların en ağır yaptırımların uygulanması için gerekli ortamın ve şartların biran önce hazırlanmalıdır. Aksi halde geleceğimiz olan kadınların hem çevresine hem çocuklarına faydası olmayacaktır. Bir an önce bu insanlık ayıbının önüne geçilmeli ve kadının hak ve özgürlüğünün layık olduğu seviyeye getirilmelidir.

Kadın, gerek Türk Töresinde gerek İslam dininde kutsal bir varlıktır. Türk toplumunda aile en önemli sosyal bir birliktir. Ailenin temelini de kadın teşkil etmektedir. Kadın, erkeğin yoldaşı, çocuklarının annesi olmak gibi önemli bir vazife ile görevlendirilmiştir. Anaç duygularının yanı sıra zekası, gücü ve cesareti ile de tarihimize yön vermiştir.

Türk kadınının geçmişine bakılacak olursa Tomris Hatun’dan, Nene Hatun’a, Şerife Bacı’dan, Halime Çavuş’a cesareti, fedakarlılığı ve azmi ile bugün yine aynı fıtratla biz kadınlara örnek ve yol gösterici olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi mensubu olarak kadına karşı uygulanan şiddetin her zaman karşısında mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Başta şehit annelerimiz olmak üzere ve tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutluyor. Saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.