Türk Kızılay’ı Aliağa’da Gönüllüleri Bekliyor

Türk Kızılay’ı Aliağa’da Gönüllüleri Bekliyor
Türkiye’nin dört bir tarafında kan toplama araçları ile gönüllülerden kan toplayan Türk Kızılay’ı, Aliağa Demokrasi Meydanında kan vermek isteyen gönüllüleri bekliyor.

Türkiye’nin dört bir tarafında kan toplama araçları ile gönüllülerden kan toplayan Türk Kızılay’ı, Aliağa Demokrasi Meydanında kan vermek isteyen gönüllüleri bekliyor. Türk Kızılayı İzmir Şubesi, kan bağışı mobil tırında Aliağalıları kan bağışı yapmaya davet ediyor.
Aliağa Demokrasi Meydanında yıl içerisinde zaman zaman konuşlandırılan ve topladığı bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına aracılık yapan Türk Kızılay’ının kan bağışlama mobil tırının sorumlu hekimi Sabri Akar, Aliağa’da kan bağışına yönelik ilginin ve katılımının yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Aliağa’da günlük olarak ortalama 100 torba kan bağışı topluyoruz. Bu sayının artması ihtiyaç sahipleri açısından çok önemli. Buradaki çalışmalarımız genellikle 2 veya 3 günlük çalışmalar oluyor. Yaz dönemindeki çalışmalarımız genellikle daha geç saatlerde başlıyor, kış dönemindeki çalışmalarımız ise saat sabah 10:00 gibi başlıyor. 18 ve 65 yaş arası, önemli sağlık problemi bulunmayan, 50 kg’nin üzerinde her birey kan bağışında bulunabilir. Kan Bağışı için gerekli her türlü teçhizatın ve tıbbi donanımın yer aldığı mobil kan bağışı aracı ile hizmet veriyoruz. Gerekli ilgi ve alakayı gösteren Aliağa halkına teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.