Türk Kızılayı Genişletilmiş Bölge Toplantısı

Türk Kızılayı Genişletilmiş Bölge Toplantısı
Genel Başkan Yardımcısı Kınık:- "Kızılay, 2016-2017 yılı içerisinde yaklaşık 1 milyar avroluk büyük bir bütçeyi sadece Suriyeliler için harcayacak büyük ihtimalle, görüşmeler devam ediyor"- "Kızılay, 7 gün 24 saat günde ortalama Suriye içine 20 tır insani

SAKARYA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, "Kızılay, 2016-2017 yılı içerisinde yaklaşık 1 milyar avroluk büyük bir bütçe sadece Suriyeliler için harcayacak büyük ihtimalle, görüşmeler devam ediyor" dedi.

Kınık, Türk Kızılayı Genişletilmiş Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kızılay'ın iyiliğin ve insanlığın hareketi olduğunu söyledi.

Dünyadaki mazlumların yanında olan, kim muhtaçsa ona ihtiyacını götürmeye gayret eden, bütün bunları Allah'ın rızasını gözeterek yapan büyük bir ailenin mensupları olduklarına işaret eden Kınık, "Bugün, dünya üzerinde yaklaşık 90 milyon insan, bir başkasından yardım gelmezse hayatını devam ettiremeyecek durumda. Her yıl yaklaşık 3 milyon bebeğimiz, 5 yaşına varamadan sadece açlıktan dolayı hayatını kaybediyor. Yapmamız gereken işler çok" diye konuştu.

Suriye'de 5 yılı aşkın süredir büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Kınık, Kızılay'ın uluslararası insani yardımın Suriye'ye gönderilmesinden birinci vazifeli kurum olduğunu belirtti.

Kınık, şimdiye kadar 1,5 milyar liranın Suriye'ye yardım olarak gönderildiğini belirterek, "İçeride herhangi bir üretim olmayan, dışarıdan gelen yardımlarla yaşamaya gayret eden yaklaşık 7,5 milyon Suriyeli, sizlerin desteği ve yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Kızılay, 7 gün 24 saat günde ortalama içeriye 20 tır insani yardım gönderiyor. Hiç kimseyi ayırt etmeksizin kim mazlumsa onun yanında olarak kim de zalimse onun karşısında olarak yardımlarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün dünyada en fazla mülteci barındıran ülke olduğunu, 3 milyonu aşkın misafiri ağırladıklarını vurgulayan Kınık, 450 bin Suriyeli çocuğu okullaştırdıklarını anlattı.

Kınık, Kızılay'ın uluslararası yardımların Türkiye'ye yönelik arttırılması noktasında çok ciddi insani yardım diplomasisi yürüttüğüne işaret ederek, "Kızılay, 2016-2017 yılı içerisinde yaklaşık 1 milyar avroluk büyük bir bütçeyi sadece Suriyeliler için harcayacak büyük ihtimalle, görüşmeler devam ediyor. Sorumluluklarımız artıyor. Saflarımızı sıklaştırmaya, adımlarımızı büyütmeye, kendimize daha uzak hedefler koymaya ihtiyacımız var. Son mazlum, ihtiyaç sahibi ve hastaya ulaşana kadar bu iyilik hareketine sizlerin de yardımıyla devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.