Türk Kızılayı İl Şubeleri İstişare Toplantısı

Türk Kızılayı İl Şubeleri İstişare Toplantısı
Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kınık:- "Biz 148 yaşında olsak da genç Cuhuriyetimizden daha yaşlı bir kurum olsak da hep genç hissediyoruz. Hep sahadayız, koşuyoruz, hep ihtiyacı olan insanın, coğrafyanın yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu enerjiyle ya

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, "Biz 148 yaşında olsak da genç Cuhuriyetimizden daha yaşlı bir kurum olsak da hep genç hissediyoruz. Hep sahadayız, koşuyoruz, hep ihtiyacı olan insanın, coğrafyanın yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu enerjiyle yaşıyoruz." dedi.

Cevahir Otel'de düzenlenen Türk Kızılayı İl Şubeleri İstişare Toplantısı'nda konuşan Kınık, programa, 81 ilden Kızılay'ın kurmay heyetlerinin bir araya geldiğini söyledi.

Kınık, "Sizler gerçekten teriyle, kanıyla, emeğiyle bulunduğunuz yerleri hak etmiş insanlarsınız. Bizler bu anlamda kendimizi talebe olarak bu yolda görüyoruz. İnşallah 148 yıllık büyük birikimin, bizden sonraki nesillere intikali için de elimizden geldiği kadar gayret edeceğiz." diye konuştu.

Kızılay'ın gelecek ay genel kurulunun gerçekleştireceğini dile getiren Kınık, şöyle devam etti:

"Bu tüm sivil toplum kuruluşlarında böyledir, genel kurullar aslında bir muhasebe imkanı sunar insanlara. Bir kilometre taşıdır. O ana kadar yürütülen faaliyetleri değerlendirme noktasında, ondan sonra yürütülecek çalışmaların planlanmasında en geniş ortak aklın bir araya geldiği ve bütün yönetim erklerinin tüm stratejilerini meşruiyet noktası olarak önümüze çıkardığı yasal anlamdaki geniş kurultaylarımızdır. Nasip olursa Kızılay olarak bundan önce olduğu gibi bu genel kurulumuza da bir şenlik havasıyla, büyük bir heyecan ve çalışma azmiyle ilerliyoruz. Çünkü biz 148 yaşında olsak da genç Cumhuriyetimizden daha yaşlı bir kurum olsak da hep genç hissediyoruz. Hep sahadayız, koşuyoruz, hep ihtiyacı olan insanın, coğrafyanın yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu enerjiyle yaşıyoruz."

Kendilerini dinç tutan olgunun bu olduğunu vurgulayan Kınık, "Kızılaycılığın milletimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın, toplumumuzun genelinde bu heyecanını hissettirebilmesi için bizlere birtakım vazifeler düşüyor." ifadesini kullandı.

Kerem Kınık, bu çerçevede 2020'ye kadar olan stratejik eylem planını hazırladıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün ona son şeklini vereceğiz. Bu istişare toplantımızda olmamızın temel gayelerinden biri ulusal anlamda da dünyadaki insani yardım sektöründe de bir amiral gemisi olan Kızılay'ın rotasını siz kurmaylarımızla oluşturacağız. Bu gemi milletimize, insanlığa ait bir gemidir. Kızılay'ın rotası insanlıktır, iyiliktir. Yolda birtakım fırtına ve dalgalanmalarla karşılaşabiliriz. Ancak bizlerin vazifesi bunları önceden öngörebilmektir. Bu riskleri önceden bertaraf etmektir."


- "Dünyada var olan rolümüzü daha ileri götürmeyi ümit ediyoruz"

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç de "Anadolu'nun her yerindeki ihtiyaçlar noktasındaki tespitleri en iyi şekilde yaptığınızı düşünüyorum. İnşallah bunları hep beraber daha ileriye götürecek sistemler oluşturabiliriz." dedi.

Genç, Anadolu insanının ihtiyaçları, Kızılay'dan bekledikleri hususlarda tamamen kucaklayıcı, sorunlara anında çözüm üretebilecek bir yapı oluşturmaları gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Yıllardır da sizlerin bu noktada tecrübeleri oluşmuş durumda. Bunların, ilerisi için önemli bir yapı teşkil edeceğini düşünüyorum. Temeldeki sorunları iyi bilemezsek üzerine hiçbir şey oluşturmamız ve üzerine başka taşlar koymamız mümkün olmaz. Türkiye'de sadece kendi içindeki hususlara yönelik çalışmıyor Kızılay. Güçlü Türkiye'de ümit ediyoruz, dünyada var olan rolümüzü daha ileri götürüp, atadan gelen yardımseverlik, insanlığı kucaklayan, sorunlara çözüm oluşturan özelliklerimizi tekrar dünya nezdinde kazanmamız."

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da "Bu kadim kültür, kadim iyilik hareketi ve medeniyet havzamız bize birlikte olmayı, yürümeyi, sevmeyi emrediyor. Bu çerçeveden hareketle Kızılayımız imparatorluk terbiyesi almış, öteki yüzyıldan bu yüzyıla evrilmiş, iyiliğin amiral gemisi olarak çalışmalarına devam ediyor. Biz her kongreden birlik ve beraberlikle güçlenerek çıkarken, nasip olursa 4 Nisan'da da aynı birlik, beraberlik ve kadirşinaslıkla çıkacağımız muradındayız. Genel merkezimizle olan kanallarımızın daha açık, iletişimimizin daha yoğun olduğu bir dönem ve süreç geçirmemizi murad ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Açılışın ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Can, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyeleri Naci Yorulmaz ve İsmail Hakkı Turunç'un yanı sıra, il şube başkanlarıyla yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.