Türk kökenli Belçika Milletvekili Özdemir'e tehdit davası

Türk kökenli Belçika Milletvekili Özdemir'e tehdit davası
Avrupa'nın ilk başörtülü Milletvekili Özdemir'in öldürülmesi çağrısı yapan Belçikalı iş adamı hakkında 10 ay hapis ve bin avro para cezası istendi

BRÜKSEL (AA) - Avrupa'nın ilk başörtülü Milletvekili Mahinur Özdemir'in öldürülmesi çağrısı yapan Belçikalı iş adamı Alain Binet hakkında 10 ay hapis ve bin avro para cezası istendi.

Binet, Facebook'ta sarf ettiği Özdemir'e atfen "Bu kadın neden daha hala öldürülmedi?", Özdemir'in 2,5 aylık oğluna atfen de "Pis Türk" sözleri dolayısıyla Brüksel'de hakim karşısına çıktı.

Özdemir'in şikayeti üzerine açılan davada, Binet'in avukatlığını aşırı sağcı Popülist Parti'nin lideri Mischael Modrikamen yaptı.

Modrikamen, savunmasında müvekkilinin Paris saldırıları sonrası bir anlık öfkeyle bu ifadeleri kullandığını, gerçekte böyle bir niyetinin olmadığını, Özdemir'in de bir siyasetçi olarak eleştirilere açık olması gerektiğini ileri sürdü.

Özdemir ise söz alarak, duruşmada bir siyasetçi olarak değil bir anne olarak bulunduğunu, tehdit ve hakaret içeren ifadelerin ardından çocuğu için çok endişe ettiğini söyledi.

Özdemir'in avukatlığını yapan Melodie Emdadi ve Redouane Mettioui da mahkemeden çıkacak kararın, toplumda barış ve huzur ile insan hakları açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Duruşmada, savcılık Binet hakkında 10 ay hapis cezası ile ilgili suçun öngördüğü yüksek para cezası olan bin avroyla cezalandırılmasını istedi.

Hakim, duruşmayı karar vermek üzere 31 Mayıs'a erteledi.

Özdemir, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı için geçen yıl Demokratik Hümanist Merkez (CDH) partisinden ihraç edilmişti. Özdemir hakkında Belçika basınında çok sayıda olumsuz haber yer almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.