Türk Telekom, Gönül Dağı projesini destekliyor

Türk Telekom, Gönül Dağı projesini destekliyor
Türk Telekom Üst Yöneticisi Rami Aslan:- "Türkiye’nin 81 ilinde kullanıma sunmak üzere pek çok sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. Herkes için erişilebilir teknoloji prensibinden hareketle dezavantajlı gruplara bilgiye erişimde fırsat eşitliği sunmayı

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, "Türkiye’nin 81 ilinde kullanıma sunmak üzere pek çok sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. Herkes için erişilebilir teknoloji prensibinden hareketle dezavantajlı gruplara bilgiye erişimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Türk Telekom açıklamasına göre, Aslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının organize ettiği Gönül Dağı projesi kapsamında, yetiştirme yurdundan ayrılan gençlere istihdam sağladıklarını açıkladı.

Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen Gönül Dağı projesinin tanıtım toplantısında yetiştirme yurdundan ayrılan gençlere istihdam sağlamak amacıyla nisan ayında başlatılan proje kapsamında 6 gencin istihdamını sağladıklarını ifade ederek, "Proje kapsamında yıl sonuna kadar daha fazla gencimizi istihdam edeceğiz" bilgisini verdi.

Gönül Dağı gibi projelerin toplumla güçlü bağlar kurmak adına değerli olduğunu aktaran Aslan, sosyal sorumluluk projelerinin, "Türkiye’ye Değer" vizyonu ile Türk Telekom’un faaliyetlerinin merkezinde yer aldığını kaydetti.

Aslan sözlerine şöyle devam etti:

"Türk Telekom olarak sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerini Türkiye’nin 81 ilinde kullanıma sunmak üzere pek çok sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. Herkes için erişilebilir teknoloji prensibinden hareketle dezavantajlı gruplara bilgiye erişimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının organize ettiği Gönül Dağı projesine de destek vermekten, gençlerimizin geleceklerini inşa etmelerine ve umut dolu yeni bir yaşama başlamalarına katkıda bulunmaktan gururluyuz. Türk Telekom olarak tüm imkanlarımızla ülkemizin dijital devrimini gerçekleştirme yolunda çalışmayı sürdüreceğiz."


- "Türk Telekom ailesinin bir parçası olduğum için şanslı hissediyorum"


Törende Gönül Dağı projesi kapsamında Türk Telekom’da çalışmaya başlayan ilk 6 kişiden biri olan Göksen Sarıyar da bir konuşma yaptı. 12 yıl Sivas’taki yetiştirme yurdunda kaldıktan sonra Türk Telekom ailesine katılmasıyla birlikte hayatında yepyeni bir sayfa açıldığını ifade eden Sarıyar, "Türk Telekom’da insanlara yardımcı olduğumu, insanların hayatlarını kolaylaştırdığımı, ihtiyaçlarına cevap verdiğimi hissediyorum. Tüm bunları yaparken arkamdaki güce yani Türk Telekom’a güvenebilmek, bu güvenle insanlara dokunabilmek çok güzel bir duygu. Bu büyük ve güven veren ailenin bir parçası olduğum için kendimi şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Gönül Dağı projesi, yetiştirme yurdundan ayrılan gençlere istihdam olanağı sağlamak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Proje, gençlerin devlet tarafından işe yerleştirilinceye kadar geçen sürede hayata tutunmalarını ve geçimlerini sağlamalarını hedefliyor. Bu yıl nisan ayında başlayan proje kapsamında bugüne kadar 15 ilden toplam 50 genç işbaşı yaptı. Yıl sonuna kadar bu sayının 100’e ulaşması hedefleniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.