Türk Telekom'un amatör sporcuları 89 madalya kazandı

Türk Telekom'un amatör sporcuları 89 madalya kazandı
Türk sporunun gelişmesine 2016'da da destek vermeye devam eden Türk Telekom Amatör Spor Kulüplerinin genç sporcuları ulusal ve uluslararası platformda 31 farklı spor dalında 89 madalya kazanma başarısını gösterdi

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom Amatör Spor Kulüplerinin genç sporcuları, 2016 yılında ulusal ve uluslararası platformlarda 31 farklı spor dalında toplam 89 madalya kazandı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Türk sporunun gelişmesine 2016'da da destek vermeye devam etti.

Atletizmden boksa, judodan badmintona 31 farklı dalda faaliyet gösteren Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları, 2016 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası arenalarda elde ettikleri başarılarıyla toplamda 89 madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'deki müsabakaların yanı sıra Avrupa ve Balkan şampiyonalarında da adından söz ettirmeyi başaran Türk Telekom amatör sporcuları, 43 şehir ve 44 spor kulübünde yapılanan ve sayıları 6 bine yaklaşan devasa bir kadro olarak yoluna devam ediyor.


- Erzincan Amatör Spor Kulübü en fazla madalya toplayan ekip


2016 yılı içerisinde Türk Telekom Amatör Spor Kulüpleri arasında en fazla ödüle sahip olan Erzincan Badminton Amatör Spor Kulübü sporcuları, geçen yılı Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonalarında kazandığı toplam 53 madalya ile taçlandırdı.

Sakarya Türk Telekom Amatör Spor Kulübü ise 2016'da halterde ve triatlon dalında mücadele eden sporcuları ile birlikte 7 madalya kazandı.

Isparta Türk Telekom Spor Kulübü'nün güreşçileri de Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında 6 madalyayı Türkiye'ye getirdi.

Türk Telekom'un amatör sporcuları ayrıca atletizm ve tekvando branşlarında Avrupa şampiyonaları da dahil olmak üzere 9 madalyanın sahibi oldu.

Amatör sporcular bisiklette ise 4 madalya kazandı. Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları yurt içindeki şampiyonalarda ise güreşte 2 madalya, judo ve karatede 8 madalya kazandı.

Daha önce de birçok dalda madalya sahibi olan 15 yaşındaki genç halterci Türk Telekom Sakarya sporcusu Emine Ayyıldız, Polonya'da bir altın bir de gümüş madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Kastamonu Türk Telekom Amatör Spor Kulübü Taekwondo milli sporcusu Onur Talha Soykan ise Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonasında 49 kiloda mücadele ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

Bursa'da 10 ülkenin katılımıyla düzenlenen 14-15 yaş Minikler Balkan Şampiyonasında Isparta Türk Telekom güreşçisi Havva Sağlam ise Balkan ikincisi oldu.

Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları, Türkiye'yi uluslararası arenada 2017 yılında da başarıyla temsil etmek için var güçleriyle çalışırken, Türk Telekom da onlara destek olmaya devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.