Türk Ve İspanyol Şirketlerine Ödül

Türk Ve İspanyol Şirketlerine Ödül
Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, 2017 yılının başarılı Türk ve İspanyol şirketlerini ödüllendirdi

MADRİD (AA) - İspanya'da faaliyet gösteren Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, 2017 yılının başarılı Türk ve İspanyol şirketlerini ödüllendirdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül töreninde başarılı şirketler olarak Türkiye'den "Standard Profil", İspanya'dan da "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria" (BBVA) bankası ödüle layık görüldü.

Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, 2017 yılının Profesyonel Kariyer Ödülü'nü de "Tecnias Reunidas" şirketinin başkanı Jose Llado Fernandez-Urrutia'ya verdi.

Törende konuşan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, "Siyasi ve ekonomik açıdan mükemmel ilişkiler içinde bulunan Türkiye ve İspanya, Akdeniz bölgesinin lokomotifleri olarak öne çıkmaktadır." dedi.

Türkiye'nin İspanya için öncelikli bir pazar olduğunu vurgulayan Büyükelçi Önhon, son 10 yılda İspanyol şirketlerinin Türkiye'ye 10 milyar avrodan fazla yatırım yaptığını belirtti. İki ülke arasında 2016 yılında 10 milyar 200 milyon avro olan ticaret hacminin 2017 yılında daha da artmasının beklendiğini kaydeden Önhon, geçen yıl 8 binden fazla İspanyol şirketin Türkiye'ye toplamda 5 milyar 200 milyon avroluk ihracat yaptığını söyledi.

Törene katılan Rioja Özerk Yönetimi Başkanı Jose Ignacio Ceniceros Gonzalez de bölgelerinde 500'den fazla kişiye istihdam sağlayan Standard Profil şirketinin mevcudiyetinden çok memnun olduklarını ifade etti.

Ödülünü Gonzalez'in elinden alan Standard Profil Grubu'nun Başkanı Turhan Semizer, "Şirket olarak farklılıklarımızı, deneyim ve kültürle harmanlıyoruz. İspanya'daki yatırımlarımızla sadece iş anlamında bir müttefik kazanmadık, aynı zamanda İspanya ve Türk halklarını da birleştirdik." diye konuştu.

Diğer yandan İspanya Dış Ticaret Enstitüsü (ICEX) Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Javier Garzon Morales, Türkiye pazarının İspanya'nın ticaretinde dünyada 10., AB dışı ülkelerde de 3. sırada yer aldığını vurgulayarak "Türkiye ve İspanya 1. sınıf ortaklığı olan iki ülke haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

İspanya ve Türkiye arasında iş dünyasının yakınlaşması ve karşılıklı iş birliğinin artırılması için çalışan, 90'dan fazla üyesi olan Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, 13 Ekim 2011'den bu yana faaliyet gösteriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.