Türkiye, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranında büyüdü

Türkiye, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranında büyüdü
Selçuk Öztürk, “Türkiye ekonomisi kararlılıkla, istikrarla yoluna devam ediyor. Büyümeye özel sektör büyük katkı sağladı. Vefakarca çalışan tüm tüccar ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye ekonomisinin büyüme rekoru kırdığını belirten Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, “Türkiye ekonomisi kararlılıkla, istikrarla yoluna devam ediyor. Büyümeye özel sektör büyük katkı sağladı. Vefakarca çalışan tüm tüccar ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının Temmuz - Ağustos - Eylül dönemine ilişkin 3. Çeyrek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Büyüme rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranında büyüdü. 2016’nın son çeyreğinde başlayan ekonomide toparlanma eğiliminin, 2017’de hızlı büyüme olarak devam ettiğini görmekteyiz. Büyümede ilk iki çeyrekte elde edilen yüzde 5 ortlamasının, üçüncü çeyrek itibariyle iki katkından fazla bir büyüme gerçekleşmiştir. Bu rakamla Türkiye üçüncü çeyrekte en yüksek büyüme kaydeden ülke olmuştur. Ekonomi yönetiminin öncülüğünde, devlet - özel sektör birlikteliği ile Türkiye ekonomisi tüm dünyada büyüme rekoru kırmıştır. Ekonomideki iyileşme ile moral kazanan özel sektörümüzün çalışması, üretmesi istihdam sağlaması bunun yanında artan iç talep, artan ihracat, kredi genişlemesi ve vergi indirimlerinin etkisi ekonomik büyümenin sürükleyicisi olmuştur.

2017’nin ilk üç çeyreğinde elde edilen yüksek büyüme rakamları, Hükümetimizin uygulamaya koyduğu teşvikler ve desteklerin özel sektörde karşılık bulduğunu göstermiştir. Yüksek oranda büyümede en büyük pay özel sektörümüze aittir. Üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılan, istihdam sağlayan; vafakarca çalışarak ülkesinin büyümesinde katkısı olan tüm tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum. Sanayi üretimindeki hızlı artışın yanı sıra ihracat ve istihdamda canlanma sürmektedir. Ekonomik göstergeleri etkileyen tüm bu olumlu gelişmeler ile birlikte 2017’nin tamamında beklentilerden daha yüksek bir büyüme gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. Küresel ekonomide Türkiye kararlılıkla, istikrarla yoluna devam etmektedir.

2016 ikinci yarısından itibaren ve 2017’de yurt dışı kaynaklı not indirimleri, kur spekülasyonları gibi Türkiye üzerinde uygulanan küresel oyunların amacına ulaşamadığını görmekteyiz. Bu şartlarda yoluna devam eden ekonomimiz için yüksek oranda büyüme büyük bir başarıdır. Hedefimiz bu başarının sürdürülebilir olmasını sağlamaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum