Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay:

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay:
"Buz hokeyini okullara sokmak istiyoruz. Bu, federasyonumuzun en önemli görevlerinden birisidir"

YOZGAT (AA) - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, eğitimine devam eden çocukların bir spor dalıyla ilgilenmesini istediklerini, bu kapsamda buz hokeyinin okullarda oynanmasını istediklerini bildirdi.

Akay, Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, altyapıya yönelik olarak hazırladıkları proje kapsamında daha önce Yozgat'ı ziyaret ettiklerini, bugün de kentten projenin uygulamasını başlattıklarını dile getirdi.

Projeyi Yozgat'tan hayata geçirmek için kenti 4 kez ziyaret ettiklerini anlatan Akay, "Eğitimine devam eden çocuklarımızın bir spor dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Buz hokeyini okullara sokmak istiyoruz. Bu, federasyonumuzun en önemli görevlerinden birisidir. Buz hokeyini tanıtmak, alt yapısını oluşturmak, bu sporu tüm coğrafyaya yaymak ve milli takıma Türkiye'nin her yerinden sporcu sağlamak bizim görevimiz. Dolayısıyla bu konunun gereği olarak tüm Türkiye'de bu sporun yayılması için bir proje başlattık. Bu projeye buz pisti yapılmaya namzet illerimizle başlıyoruz.'' diye konuştu.

Buz pisti inşası süren ve yapılması planlanan kentlerde ilk olarak buz hokeyini tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Akay, Yozgat'ın da bu illerden biri olduğunu, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın da katkılarıyla Spor Vadisi'nde bir buz pistinin yapımı konusunda yoğun girişimleri olduğunu aktardı.

Buz pistinin yapımı süresince alt yapı çalışmalarına yoğunlaştıklarını dile getiren Akay, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıllarda bunu gerçekleştirdiğimiz zaman buradan çok değerli sporcularımız, birer başarılı milli takım oyuncusu, birer antrenör olarak ilerde bu spordan geçimlerini sağlayacak duruma geleceklerdir. Buz pisti yapımı süresine kadar da nasıl alt yapı oluştururuz düşüncesini bir yıl içinde olgunlaştırdık. Şu anda belirlediğimiz 5 okulda buna başlayacağız. İnşallah yakın zamanda meyvelerini toplayıp sporcu kardeşlerimizi Yozgat'tan çıkaracağız. Sağlam adımlarla bu projeyi gerçekleştireceğiz. Yozgat istediği sürece biz de bu işi yapacağız.''

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da öğrencilerin spor yapmasını önemsediklerini dile getirerek, ''Belkide ilk defa adını televizyonlarda duyduğumuz bir spor dalıyla karşı karşıyayız. İnşallah Yozgat buz hokeyi noktasında sporcu yetiştiren bir il olacak. Bir çok il federasyon başkanımızın peşindeyken kendisi ilk olarak Yozgat'ı tercih etti. Yozgat adına, milli eğitim camiası adına ben başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen dönemlerde buz hokeyi milli takımında Yozgatlı sporcuları izliyor olacağız.'' ifadelerini kullandı.

Akay, daha sonra Yozgat'ta buz pisti kurulacak 5 okulun idarecileri ve beden eğitimi öğretmenleriyle toplantı yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.