"Türkiye, en önemli fuarcılık ülkelerinden biri olacak"

"Türkiye, en önemli fuarcılık ülkelerinden biri olacak"
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Ersözlü:- "Türkiye'de belli sektörlerde artık dünyanın birinci, ikinci ve üçüncü fuarları açılmaya başladı. Makine, plastik, ambalaj, mobilya ve ev tekstili sektöründe Türkiye fuarcılıkta 'en'leri yapan bir ülke haline

KONYA (AA) - AYŞE ŞENSOY - TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye'nin fuarcılık alanında çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, "Makine, plastik, ambalaj, mobilya ve ev tekstili sektöründe Türkiye fuarcılıkta 'en'leri yapan bir ülke haline geldi" dedi.

Ersözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de fuarcılığın her geçen gün büyümeye devam ettiğini söyledi.

Coğrafyadaki avantajlı konumundan dolayı Türkiye'nin fuarcılıkta köprü vazifesi gördüğünü anlatan Ersözlü, özellikle batıdaki büyük dünya fuarlarının artık yavaş yavaş önem kaybetmeye başladığını ifade etti.

Özellikle bazı sektör üretimlerinin Uzak Doğu'ya doğru kaymasının, o sektörlerin fuarlarının da Türkiye'ye kaymasına sebep olduğunu dile getiren Ersözlü, şöyle devam etti:

"Türkiye'de belli sektörlerde artık dünyanın birinci, ikinci ve üçüncü fuarları açılmaya başladı. Makine, plastik, ambalaj, mobilya ve ev tekstili sektöründe Türkiye fuarcılıkta 'en'leri yapan bir ülke haline geldi. Bu 'en'ler daha da artacak. Önümüzdeki 10 yıllık süre içerisinde Türkiye dünyadaki en önemli fuarcılık ülkesinden biri haline gelecek. Bu konuda biz Orta Avrupa'yı yakalayacağız. Almanya, İtalya, Fransa fuarcılıkta dünya devleri ama biz yeni fuar salonlarının yapılması, fuar alanlarının genişletilmesiyle fuarcılıkta önemli bir pazardan pay almaya başlayacağız."

- "Çok kuvvetli bölgesel fuarlar olacak"

Ersözlü, dünya fuarcılığında AB, Uzak Doğu, Güney ve Kuzey Amerika'nın önemli pay aldığına işaret etti.

İstanbul'un geçmişte üstlendiği ulusal fuar görevinin, Anadolu'nun belli kentlerine kayacağını aktaran Ersözlü, şunları kaydetti:

"Konya, Bursa, Adana, Gaziantep ve Kayseri gibi üretim ve istihdamın yoğun olduğu önemli havzalar, fuar havzaları haline gelecek. Bu kentlerde uluslararası buluşmalar ve çok kuvvetli bölgesel fuarlar da olacak. İstanbul artık üretmeyecek, finans ve hizmet sektöründe önemli bir şehir haline gelecek. Üretim Anadolu'ya kayacak. Üretim burada büyüdükçe, fuarcılık ve hizmet sektörü de büyüyecek. Yılda yaklaşık 90 fuar yapıyoruz. 160 ülkeden, 4,5 milyona yakın ziyaretçiyi, yıl sonuna kadar fuarlarımızda ağırlamayı hedefliyoruz. Hedefimiz; öncelikle ülke ekonomisi, sanayisi, ihracatı ve istihdamına destek olmak, fuarcılığı, Avrupa'daki fuarcılıkla rekabet edebilir kaliteye getirmek ve ülkemizin bu sektörde bölgesinin bir numaralı oyuncusu olmasını sağlamak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.