Türkiye Fuarcılık Alanında Da Büyüyor

Türkiye Fuarcılık Alanında Da Büyüyor
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Alagöz:- "TÜYAP 2016 yılında 419 fuar düzenledi, bu fuarlara 9 bin 500'ü yabancı 62 bin 700 firma katıldı, 16 milyon 831 bin kişi de Türkiye'deki fuarlarımızı ziyaret etti"- "Fuarlarımıza bu yıl 2016'ya nazaran hem katı

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, 2016 yılında 419 fuar düzenlediklerini ve bu fuarlara 9 bin 500'ü yabancı 62 bin 700 firmanın katıldığını belirterek, "16 milyon 831 bin kişi de Türkiye'deki fuarlarımızı ziyaret etti. Fuarlarımıza bu yıl 2016'ya nazaran hem katılımcı hem ziyaretçi hem de yabancı ziyaretçi sayısı bakımından ilgi daha da yükseldi. Trend yukarıya doğru gidiyor. Fuarcılık sektöründe bu yıl yaklaşık yüzde 13-14 büyüme öngörüyoruz." dedi.

Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk fuarcılığının yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini, sektörün geleceğe umutla baktığını söyledi.

TÜYAP'ın 2016 yılında 419 fuar düzenlediğini ve bu fuarlara 9 bin 500'ü yabancı 62 bin 700 firmanın katıldığını anlatan Alagöz, bu fuarlarda toplam 3 milyon metrekare alanda ürün ve hizmet sergilendiğini bildirdi.

Söz konusu fuarları 16 milyon 831 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Alagöz, "Fuarlarımıza bu yıl 2016'ya nazaran hem katılımcı hem ziyaretçi hem de yabancı ziyaretçi sayısı bakımından ilgi daha da yükseldi. Trend yukarıya doğru gidiyor. Fuarcılık sektöründe bu yıl yaklaşık yüzde 13-14 büyüme öngörüyoruz. Net rakamlar 31 Aralık'tan sonra ortaya çıkacak." diye konuştu.

- Ülke ekonomisi rayında

Alagöz, bu yıl düzenledikleri fuarlara katılımcı sayısının 70 bine, toplam ziyaretçi sayısının da 18 milyona yaklaşmasını beklediklerini dile getirdi. Alagöz, şöyle devam etti:

"Şu an 503 bin olan yabancı ziyaretçi sayımızın 550-560 binlerde finalize olmasını bekliyoruz ama bu bizim açımızdan yeterli değil. Almanya fuarlarına gittiğimizde yabancı ziyaretçi sayısının 3 milyonun üzerinde olduğunu görüyoruz. Bu bizim daha 6 kat mesafe kat edeceğimiz anlamına geliyor. Emin adımlarla ilerliyoruz."

Alagöz, fuarcılık sektöründeki büyümenin ekonomiye yansımalarını değerlendirirken de şunları kaydetti:

"Fuarcılık sektöründe büyüme rakamları neyi ifade ediyor? Çok net bir şekilde bir sonraki senenin ekonomik verilerinin neler olacağını öncül veriler olarak bizimle paylaşıyor. Örneğin bir inşaat fuarında büyüme kaydediyorsanız bir sonraki sene inşaat sektöründe net büyüme rakamlarına ulaşacağız. Bu da Türkiye ekonomisinin 2018 yılına dair Türkiye'deki üreticilerin ve ticaret erbabının da pozitif bir bakış açısında olduğunun en temel göstergesi. Bu da bizim rakamlarımıza doğrudan yansımış vaziyette."

Gelecek yıl ülke ekonomisinde pozitif gelişmeler olacağını gördüklerini vurgulayan Alagöz, dünya konjonktürüne rağmen Suriye'deki iç savaş, Irak'taki karışıklıklar, uluslararası terör örgütlerinin bölge coğrafyasındaki kötü tetiklemelerine rağmen Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyümenin ülkenin ne kadar doğru bir yolda olduğunu gösterdiğini ifade etti. Alagöz, "Artık ülkemiz uluslararası konjonktürde yaşanan bütün o olumsuzluklara rağmen rayında bir şekilde ekonomisini götürebilmeyi başarıyor. Bu da fuarcılık sektörü olarak bize geleceğe dair çok daha büyük umut veriyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.