Türkiye İmsad Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan:

Türkiye İmsad Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan:
"Türkiye markasına yatırım yaparak kalıcı stratejileri öne çıkarmamız gerekiyor. İnşaat malzemeleri gibi katma değeri yüksek olan ürünlerin ortalama ihracat fiyatı sadece 10 sent/kg artarsa gelirimizin ihracat gelirine etkisi 3 milyar doların üzerinde ola

İSTANBUL (AA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, "Türkiye markasına yatırım yaparak kalıcı stratejileri öne çıkarmamız gerekiyor. İnşaat malzemeleri gibi katma değeri yüksek olan ürünlerin ortalama ihracat fiyatı sadece 10 sent/kg artarsa gelirimizin ihracat gelirine etkisi 3 milyar doların üzerinde olacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye İMSAD'dan yapılan açıklamaya göre, derneğin "Ekonomide Ufuk Turu ve 2018 Beklentileri" başlığıyla düzenlediği "Gündem Buluşmaları" toplantısında konuşan Erdoğan, ekonomi ve inşaat malzemeleri sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, inşaat sektörünün sadece ekonominin lokomotifi, istihdamın sünger sektörü değil, dış ticarette de ciddi iş hacmine sahip bir sektör olduğunu belirterek, "Büyüme oranlarına baktığımızda inşaat sektörü her zaman ülke büyümesinin üzerinde bir performans gösteriyor. Büyüme rakamları oldukça umut verici. 2016 verileriyle Türkiye’nin ihracatı 142 milyar dolar. 104 milyon ton mal yurt dışına taşınmış. Bu ihracatın 30 milyon tonu inşaat malzemelerine ait. Yani 3’te biri..." ifadelerini kullandı.

Dış ticarette kalıcı stratejiler oluşturulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye markasına yatırım yaparak kalıcı stratejileri öne çıkarmamız gerekiyor. İnşaat malzemeleri gibi katma değeri yüksek olan ürünlerin ortalama ihracat fiyatı sadece 10 sent/kg artarsa gelirimizin ihracat gelirine etkisi 3 milyar doların üzerinde olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Finansman sıkıntısı son 3 ayda arttı"


Ferdi Erdoğan, sektördeki talep artışına karşın finansman sorunlarının, faaliyetleri kısıtlayan en önemli engel haline geldiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında göreceli olarak hafifleyen finansman sorunları son 3 ayda arttı. İnşaat sektöründeki finansman sorunları, tüm iş ortaklarını etkileyebileceği gibi inşaat malzemesi sanayisi için de yakından izlenmesi gereken bir risk haline geldi. Tahsilat konusu sektörümüzün en önemli sıkıntısı. Konutlar satılamıyor, müteahhitler parasını alamıyor. Bu da doğal olarak malzemecileri etkiliyor. Dolayısıyla Güven Endeksi de 100 üzerinden 60’lı rakamlarda dolanıyor."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.