Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanları ve Antalya Barosu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanları ve Antalya Barosu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Anestezi Bölümü ile Organ Nakil Merkezi çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, programda yaptığı konuşmada, Tıp Bayramı öncesinde böyle bir olayın meydana gelmesinin ülke için acı verici olduğunu söyledi.

Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini belirten Aydınlı, "Bugün gerçekten kutlama yapmak gelmiyor içimizden. Ankara'daki patlamada ölenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelere de başsağlığı diliyoruz. Biz tıpçıların bir tek günü var ama bu şartlarda da kutlamadan söz edemeyiz" diye konuştu.

Aydınlı, Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında teröristlere güven vermemek adına rutin yaşantıya devam etmek gerektiğini dile getirerek, ülke olarak daha güzel günlerin yaşanmasını istediklerini kaydetti.

- Antalya Barosu

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı da terör saldırısında masum ve silahsız onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Terör olayları nedeniyle üzüntülü, kaygılı ve kızgın olduklarını anlatan Bacanlı, "Terör saldırılarını sadece kınamakla yetinen siyasal iktidar ve diğer siyasal partiler kanaatimizce çaresiz haldedir" ifadesini kullandı.

Bacanlı, ambulanslardan önce gelen yayın yasaklarına, vatandaş ve askerler şehit olurken televizyonlarda yayınlanan "anlamsız ve gereksiz" dizilere de alışmayacaklarını kaydetti.

- Akdeniz Aniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada da son günlerde yurdun çeşitli bölgelerindeki terör saldırıları gibi başkentte düzenlenen hain saldırının ülkenin her ferdini derinden etkilediği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi ailesinin Ankara'da meydana gelen patlamada çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirmesinin ve yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ankara'da masum sivilleri hedef alan menfur saldırıyı gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm teröristleri lanetliyoruz. Herkes bilmelidir ki barış ve kardeşliğe yapılan bu saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Türk milleti, sahip olduğu tecrübe ve sağduyu ile bu kanlı oyunu bozacak, teröre asla teslim olmayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu düşüncelerle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.