Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Hatay'daki bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları saldırıyı kınadı

HATAY (AA) - Hatay'daki bazı siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum kuruluşları yayımladıkları mesajlarla, Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, yayımladığı mesajında, masum sivilleri hedef alan menfur saldırıyı bütün nefretiyle lanetlediğini paylaştı.

Türk milletinin sahip olduğu tecrübe ve sağduyuyla kanlı oyunu bozacaklarını ve teröre teslim olmayacaklarını belirten Eğe, "Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır" ifadesini kullandı.

Eğe, Türk milletinin omuz omuza verip yaşanan olumsuzlukların üstesinden geleceğini bildirdi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, terörün insanlık suçu olduğunu anımsatarak saldırı dolayısıyla derin üzüntü içinde olduklarını aktardı.

Teröristlerin ve arkasındaki karanlık güçlerin haince saldırılarının hedefe ulaşamayacağını vurgulayan Yetişen, şöyle devam etti:

"Acımız yine çok büyük. Kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzleri bir kez daha bütün çirkinliğiyle ortaya çıktı. Bu zor günleri ülke olarak dayanışma içinde atlatacağımıza olan inancımla saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, teröre karşı tüm Türkiye'nin tek yürek olması gerektiğine dikkati çekti.

Yapılan terör saldırısının ülkenin birlik, dirlik ve kardeşliğine yönelik yapıldığını vurgulayan Nacioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Masum insanları katlederek bir yere varacaklarını sanan alçaklar, hedeflerine ulaşamayacaklarını bilsinler. Türk halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır."

Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Basın Sözcüsü Sedat Bilgin de saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifa diledi.

Saldırıda masum insanların hedef alındığına işaret eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Bu alçak terör saldırısı, insanlık adına utanç verici bir eylemdir. Hain saldırı masum insanlarımızın canına ülkemizin birlik ve beraberliğine kast etmiştir. Böylesine çirkin ve aşağılık eylemi yapanlar şunu iyi bilmelidir ki, hain amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır."

Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada ise hiç bir terör eyleminin haklı gösterilemeyeceğini vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.