Türkiye-ukrayna Ekonomik İlişkileri

Türkiye-ukrayna Ekonomik İlişkileri
Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Tezel: - "Türk ve Ukrayna firmaları bir araya gelerek etkili bir şekilde ortak iş yapabilecek avantaja sahip"

ZAPORİJYA (AA) - Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Türk ve Ukrayna firmalarının etkili bir şekilde ortak iş yapabilecek avantaja sahip olduğunu belirtti.

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Ukrayna’nın Zaporijya şehrinde şube açtı. Açılış törenine Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Tezel, TUİD Başkanı Burak Pehlivan, Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Şamilov, Ukraynalı yetkililer ve Türk iş adamları katıldı.

Büyükelçi Tezel, burada yaptığı konuşmada, Türk ve Ukrayna iş dünyasının güçlendiğini ifade ederek Ukrayna’da Türk firmalarının sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretini hatırlatan Tezel, bu ziyaretin sonuçlarının kısa sürede Ukrayna ekonomisine yansıyacağını vurguladı.

Tezel, "Ukrayna'nın potansiyelini biliyoruz. Türk ve Ukrayna firmaları bir araya gelerek etkili bir şekilde ortak iş yapabilecek avantaja sahip." ifadelerini kullandı.

TUİD Başkanı Pehlivan da Ukrayna’da Türk iş dünyasına karşı dost bir yaklaşım olduğunu belirterek Zaporijya'nın ülkenin en önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Pehlivan, "Türkiye ile Ukrayna arasında gelişmekte olan ilişkiler çerçevesinde bu ülkeye daha da çok Türk iş adamı gelecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Kiev'de Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyin altıncı toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, 2023 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılmasını istemişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.