Türkiye yabancı öğrenciler için "güvenli liman"

Türkiye yabancı öğrenciler için "güvenli liman"
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Bülbül:- "Mart ayında Ankara ve İstanbul'da Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak için bombalar patlatılırken, 'Acaba yabancı öğrenci başvuruları düşer mi? Türkiye hala güvenli liman mı?' diye bir ara kuşkuya düşt

KONYA (AA) - AYŞE ŞENSOY - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül, "Mart ayında Ankara ve İstanbul'da Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak için bombalar patlatılırken, 'Acaba yabancı öğrenci başvuruları düşer mi? Türkiye hala güvenli liman mı?' diye bir ara kuşkuya düştük. Başvurular kapandığında bu sorunun yanıtını net olarak gördük. Geçen yıl tüm dünyadan 95 bin kadar başvuru almışken, bu yıl Suriye'den alacağımız başvurularla, bu sayı yaklaşık 110 bine çıkmış durumda." dedi.

Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de artık on binlerce uluslararası öğrenci bulunduğunu, onların kendi aralarındaki iletişimlerini artırmak ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bülbül, Dünyanın her tarafından Türkiye'ye gelerek mastır, doktora yapan öğrencilerin akademik gelişimlerini sürdürürken bulundukları şehirle de daha yakından ilişki içerisinde olmaları için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Geçen yıl yaptıkları değerlendirmede, her sene "ülke yılı" ilan etmeye karar verdiklerini ifade eden Bülbül, "Bu yıl Kosova Yılı olarak ilan edildi. Türkiye ile tarihsel ilişkileri ve yakınlığına baktığımızda, Kosova öne çıktı. Bu kapsamda Konya'dan sivil toplum örgütlerimiz bu yıl Kosova'ya gidip Balkan sivil toplum örgütleri ile buluşacak. Bu gibi faaliyetlerle, tarihi bağların tekrar gün yüzüne çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.

- "Başvurularımız yüzde 15'ten fazla artmış durumda"

Bülbül, Türkiye'nin eğitim açısından bir cazibe merkezi olduğunu, sadece uluslararası öğrencilere verilen burslar açısından bile bunun söylenebileceğini vurguladı.

Her yıl uluslararası öğrencilerden başvuru aldıklarını anlatan Bülbül, şöyle dedi:

"Mart ayında Ankara ve İstanbul'da Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak için bombalar patlatılırken, 'Acaba yabancı öğrenci başvuruları düşer mi? Türkiye hala güvenli liman mı? diye bir ara kuşkuya düştük. Başvurular kapandığında bu sorunun yanıtını net olarak gördük. Geçen yıl tüm dünyadan 95 bin kadar başvuru almışken, bu yıl Suriye'den alacağımız başvurularla, bu sayı yaklaşık 110 bine çıkmış durumda. Bu rakamlar, Türkiye'nin yürüyüşünün durdurulamayacağına, tüm bu sabotajlara rağmen hala uluslararası öğrenciler açısından güvenli bir liman olduğuna dair çok net bir yanıt. Başvurularımız yüzde 15'ten fazla artmış durumda. Bu açıdan çok mutlu olduk. Türkiye'nin yürüyüşü gerçekten devam ediyor."

Kendi imkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yardımıyla okuyan uluslararası öğrenciler de olduğunu aktaran Bülbül, 110 bin başvurudan sadece 5 binine "Evet" demek durumunda olduklarını, 5 bin alım için 110 bin başvuru yapılmasının Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.