Türkiye'den alınan şampiyona milli takımı hırslandırdı

Türkiye'den alınan şampiyona milli takımı hırslandırdı
29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılması planlanan 2B Kategorisi Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası'nın İspanya'ya verilmesi Türk Milli Takımı'nın motivasyonunu artırdı - Türk Milli Takımı Başantrenörü Karabulut: "Normalde bu şampiyonayı


ERZURUM (AA) - HADİ ŞENGÜL - Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunun, daha önce Ankara'da yapmayı planladığı 2B Kategorisi Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası'nı ocak ayında Türkiye'den alıp İspanya'ya vermesinin ardından Türk Milli Takımı oyuncuları daha hırslı hazırlanmaya başladı.

Erzurum'da 5 gündür çalışmalarını sürdüren milli takım oyuncuları, 29 Şubat-6 Mart tarihlerinde İspanya'daki şampiyona için çok sıkı antrenman yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

Buz Hokeyi Kadın Milli Takım Başantrenörü Çağrı Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gündür Erzurum'da hazırlık kampı yaptıklarını söyledi.

Erzurum'dan önce, 10 gün Almanya'da kampa girdiklerini ve öncesinde ise eylül ayında İstanbul'da hazırlık maçları oynadıklarını belirten Karabulut, "2016 Dünya Şampiyonası 2. klasmanına hazırlanıyoruz. Geçen yıl Hong Kong'da yapılan 3. klasman maçlarında şampiyon olarak bir üst tura çıktık. Bu yıl yeni ve daha zorlu bir grupta oynayacağız. Bu grup özellikle zorlu rakipler içeriyor" diye konuştu.

Bu yüzden hazırlık kamplarını yoğun tuttuklarını dile getiren Karabulut, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere normalde bu şampiyonayı Türkiye'nin ev sahipliğinde Ankara'da yapacaktık. Maalesef, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu bu turnuvayı İspanya'ya verdi. Biz aslında bu yüzden daha fazla hırslandık ve daha çok çalıştık. İspanya'da da en iyi şekilde ülkemizi temsil etmeye çalışacağız. Takımımız Türkiye'de yaklaşık 10 yıldır var. İkinci kez bu grupta oynuyoruz. Maalesef bu gurupta daha önce hiç tutunamamışız. Hiç maç kazanamadığımız için bir alt gruba tekrar düşmüşüz."

- "Daha güçlü bir ekip olacağız"


Çağrı Karabulut, öncelikle amaçlarının bir maç kazanarak, bu grupta kalmayı garantilemek olduğunu anlattı.

Sonraki hedeflerinin ise madalya kazanmak olduğunu aktaran Karabulut, şunları kaydetti:

"Ama ne kadar çok kalıp maçlarımızı kazanırsak, takıma o kadar büyük tecrübeler kazandıracağımızı düşünüyorum. En üst grupta Kanada, Rusya ve ABD gibi buz hokeyinde söz sahibi olan ülkeler var. Biz şu anda 2. gruptayız. Amacımız Türkiye'de kadın buz hokeyini en iyi şekilde temsil etmek. Şu an 20 oyuncuyla burada kamp yapmaktayız. Çifte vatandaş olan iki oyuncumuz da şu anda yurt dışında. Geldiklerinde daha güçlü bir ekip olacağız. Takımımızda sakat olan oyuncumuz yok. Fizyoterapistimiz, doktorumuz iyi bir şekilde çalışıyor. Tabii ki yoğun bir dönem geçirdik. Ancak sporcularımıza gerekli dinlenme saatleri vererek toparlanmalarını sağladık."

Karabulut, İspanya'ya yarın gideceklerini ve gruptaki rakiplerinin ise İspanya, Meksika, Yeni Zelanda, Avustralya ve İzlanda olduğunu sözlerine ekledi.


- Takım kaptanının görüşleri


Milli takım kaptanı Refika Yılmaz da Erzurum'da çok çalışarak Dünya Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirtti.

Geçen yıl, bir alt klasmanda dünya şampiyonu olduklarını hatırlatan Yılmaz, "Bunun üzerine bir üst klasmanda yarışmaya hak kazandık. Rakiplerimizin çoğunu tanıyoruz. Daha önce de maç yaptığımız ülkeler. Dolayısıyla onlara yönelik taktikler uygulayarak antrenmanlarımızı yapıyoruz. Geçen yıl şampiyon olmamız bizi favori yapacaktır. Çünkü oldukça iddialı geliyoruz. Aylardır kamp yapıyoruz ve emeğimizin de karşılığını alacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


- Geçen yıl tüm maçlarını kazarak şampiyon oldular


Takımın asistanı Gizem Öztaşdelen ise 2011 yılından beri milli takımda yer aldığını ve 4 yaşından beri de buzun üzerinde olduğunu anlattı.

Geçen yıl bütün maçlarını kazanarak bir üst gruba çıktıklarının altını çizen Öztaşdelen, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki hedefimizde gruptaki sabit yerimizi korumak ondan sonrada üst gruplara gitmek. Grubumuzdaki diğer ülkeleri yenebileceğimizi düşünüyoruz. Bu potansiyel bizde var. Çünkü yapmış olduğumuz kampları sıkı geçirdik. Bu cumartesi yola çıkacağız, umarım güzel sonuçlar alıp döneceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.