Türkiye'den Kırgızistan'a fidan yetiştiriciliği desteği

Türkiye'den Kırgızistan'a fidan yetiştiriciliği desteği
BİŞKEK (AA) - Türkiye'nin, Kırgızistan'a nitelikli fidan yetiştiriciliği alanında destek sağlayacağı bildirildi.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım...

BİŞKEK (AA) - Türkiye'nin, Kırgızistan'a nitelikli fidan yetiştiriciliği alanında destek sağlayacağı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Bişkek Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan hükümetinin talebi üzerine 2 yıl önce Türkiye'de "FAO-Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı Anlaşması" imzalandı.

Anlaşma doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığından fidan yetiştiriciliği alanında uzman heyet, Kırgızistan'ı ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz Doğan'ın başkanlığındaki heyet, Kırgızistan Başbakanlık Orman İşleri ve Çevre Koruma Devlet Ajansı ile FAO Bişkek Ofisi temsilcilerin eşliğinde, Issık Göl, Celalabad ve Oş bölgelerindeki fidanlığı gezerek incelemelerde bulundu.

Ülkedeki 53 fidanlıktan 8'ini gezen Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretim tekniklerini değiştirmek suretiyle kaliteli fidan üretimi konusunda Kırgızistan'a destek olacaklarını belirtti.

Ziyaretlerin karşılıklı devam edeceği dile getiren Doğan, hazırlanacak rapor doğrultusunda çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Kırgızistan'da fidanlıkların bulunduğu yerleri "mükemmel" olarak niteleyen Doğan, ülkenin güneyi ve kuzeyinde 2 orman fidanlığında çalışma yapacaklarını kaydetti.

Doğan, "Bilgi ve becerilerimizi Kırgız halkıyla paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyacağız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.