Türkmenistanlı iş adamlarına Çukurova'ya yatırım çağrısı

Türkmenistanlı iş adamlarına Çukurova'ya yatırım çağrısı
Antalya Expo 2016’ya katılacak Türkmen iş adamları, Adana'ya davet edildi- DEİK Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Avcı: "Türkiye ile Türkmenistan’ın ekonomik ilişkilerinin gelişmesi için çabalıyoruz"

ADANA (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, Antalya Expo 2016’ya katılacak Türkmen iş adamlarını Adana'ya davet ettiklerini belirterek, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çabaladıklarını bildirdi.

Avcı, yazılı açıklamasında, DEİK çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi’nin yaklaşık 25 yıldır iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin kardeşçe çabayla gelişmesi adına çalışma yürüttüğünü belirtti.

Türkmen iş adamlarının, bu ay Antalya’da Expo 2016’ya katılacağını anımsatan Avcı, "Türkmen girişimci kardeşlerimizi Adana’da misafir edip, Çukurova’yı her yönüyle daha yakından tanıtmak istiyoruz. Bölgemizdeki sanayicilerimizin Türkmen iş adamlarının iş birliği içinde üçüncü ülkelerde ortak projeleri hayata geçirmesi, küresel rekabette bizleri güçlü kılacak" ifadelerini kullandı.

Avcı, çeyrek asırlık süreçte Türk müteahhitlerin Türkmenistan’da 48 milyar doları bulan çok sayıda projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkmenistan’daki Türk yatırımları 300 milyon dolar düzeyine çıktı ve bu ülkede 16 bin kişiye istihdam sağlandı. Türkiye-Türkmenistan arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 2,4 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın 1,8 milyar dolarını ihracat oluşturuyor. Türkmenistan, geçen yıl yüzde 4’lük büyümeyle uluslararası düzeyde büyük itibar gördü. DEİK’in temel amaçları doğrultusunda Türkiye ile Türkmenistan’ın ekonomik ilişkilerinin gelişmesi için çabalıyoruz. Türkmenistan, geçen yıl İzmir Enternasyonel Fuarı’na özel konuk ülke olarak katıldı. Davetimiz uygun görülmesi halinde Türkmen heyetlerine Çukurova bölgesindeki sanayi kuruluşlarını ve Organize Sanayi Bölgesindeki tesislerimizi gezdirmeyi planlıyoruz. Türkmen konuklarımızın bölgemizdeki iş insanlarına ülkelerindeki yatırım imkanlarını anlatacakları bir toplantı yapabileceğimizi de ilgili makamlara ilettik.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.